Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekiller PKK kamplarına gidiyor

Kandil'de vurulan PKK kamplarından birinin sivil yerleşim yeri olduğunu iddia eden HDP'lilerden bir heyet yarın bölgeye giderek incelemelerde bulunacak



HDP'li vekillerden oluÅŸan heyet, yarın sabah Kandil bölgesinde bulunan PKK kampı Zergele'yi ziyaret edecek. SavaÅŸ jetlerinin hava operasyonları düzenlediÄŸi Kandil bölgesinde yer alan PKK'nın Zergele kampında 'sivillerin öldüÄŸü' iddia edilmiÅŸ ve kısa süre sonra bu iddialar yalanlanmıştı.

Yarın sabah bu kampa gidecek olan HDP heyetinde ise milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım, Hüda Kaya ile HDP EÅŸ Genel BaÅŸkan Yardımcısı Nazmi Gür ve MYK üyesi Hatice Altınışık'ın yer alacağı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik hava harekatında sivil yerleÅŸim yerlerini vurulduÄŸu iddialarına yalanlama gelmiÅŸti.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiÅŸ ÅŸekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden deÄŸerlendirilmiÅŸ, vurulan hedefin bir köy olmayıp bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduÄŸu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleÅŸim alanı bulunmadığı belirlenmiÅŸtir” denilmiÅŸti.

Bu arada PKK'ya yakın medyanın, köylerin vurulduÄŸu ile ilgili yayınladığı fotoÄŸrafların da yalan olduÄŸu ortaya çıktı. PKK medyası, IŞİD'in Irak ve Suriye'de yaptığı katliam fotoÄŸrafları kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.