Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan Şevket Hüseyin'i idam etti

Pakistan'da 2004'te 14 yaşındayken bir çocuğu öldürmekten mahkum edilen Şevket Hüseyin insan hakları örgütlerinin çağrılarına karşın idam edildi.



Avukatları Hüseyin'in suçlu bulunduÄŸunda 14 yaşında olduÄŸunu ve itirafın iÅŸkenceyle alındığını söylüyordu. Ancak yetkililer Hüseyin mahkum edildiÄŸinde reÅŸit olmadığına dair bir kanıt olmadığını savunuyordu.

Åževket Hüseyin'in cezasının Karaçi'deki bir hapishanede yerel saatle sabaha karşı infaz edildiÄŸi ve infazdan önce son bir kez ailesiyle görüÅŸtürüldüÄŸü belirtildi.

Åževket Hüseyin'in infazı bu yıl içinde dört tek ertelenmiÅŸti. Ama ertelemelere, yoÄŸun lobi faaliyetlerine ve Hüseyin'in merhamet edilmesi taleplerine karşın ceza infaz edildi.

Dört ayda 193 infaz Pakistan hükümeti geçen Aralık'ta Taliban'ın PeÅŸaver'de 150 öÄŸrenci ve öÄŸretmeni öldürmesinden sonra idam cezaları üzerindeki moratoryumu kaldırmıştı.

O zamandan bu yana ülke çapında 193 idam mahkumu infaz edildi.

Pakistan dünyanın en çok idam cezası veren ülkelerinden biri. Ülkedeki 8 bin mahkum infaz bekliyor.

Ä°dam cezalarına karşı mücadele veren Reprieve adlı örgüt Pakistan hukuk sisteminin Hüseyin'i davanın her aÅŸamasında yüzüstü bıraktığını ve davanın düzgün bir ÅŸekilde soruÅŸturulmadığını savundu.

Örgütün açıklamasında, "Pakistan hükümetinin Pakistan'dan ve tüm dünyadan gelen çaÄŸrılara karşın infazı durdurmaması meselenin adaletten çok siyasi güç gösterisiyle ilgili olduÄŸunu gösteriyor" denildi.

Pakistan hükümeti Hüseyin'in suçlu bulunduÄŸunda 23 yaşında olduÄŸunu söylemiÅŸ ve mahkeme yaşının tespiti taleplerini reddetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.