Sosyal Medya

Güncel

Duran Kalkan'dan HDP'ye 'ayaklanın' çağrısı!

Terör Örgütü PKK'nın yönetici isimlerinden Duran Kalkan, HDP'ye "halkın içine çekilin" diyerek ayaklanma çağrısı yaptı



Terör Örgütü PKK'nın Avrupa'daki yayın organı Yeni Özgür Politika'da Selahattin Erdem mahlasıyla yazan örgütün Kandil'deki yöneticilerinden Duran Kalkan HDP'ye "halkın içine çekilin" diyerek 'ayaklanma' çaÄŸrısı yaptı. Son siyasi geliÅŸmelerin ardından Hükümet'e yakın kesimlerden HDP'nin kapatılması çaÄŸrısı yapılmıştı.

"Yerelden herkesin, tüm köy, mahalle, kasaba ve ÅŸehirlerin 'Biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz' diyerek irade beyanında bulunun" diyerek ayaklanma çaÄŸrısı yapan Duran Kalkan'ın o açıklaması ÅŸöyle:

"Bu durumda HDP için tek yol kalmaktadır: Halkın içine çekilmek ve yerelden demokrasiyi inÅŸa etmek! Zaten demokrasinin gereÄŸi de kendi kendini yönetmek deÄŸil midir? HDP bunu yapar mı, yapmaz mı, kuÅŸkusuz biz bilemeyiz. Ancak düÅŸük AKP hükümetinin 'Herkes benim emrime göre hareket edecek' biçimindeki dayatmasına karşı yapılması gereken tek doÄŸru ÅŸeyin, yerelden herkesin, tüm köy, mahalle, kasaba ve ÅŸehirlerin 'Biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz' diyerek irade beyanında bulunması olduÄŸu açıktır. Aslında gerçek demokrasi ve tek doÄŸru demokratik tutum budur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.