Sosyal Medya

Güncel

"PKK'lılar askere el sallıyordu sabrettik"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK'nın silah bırakma sözüne karşılık buna göre hareket ettiklerini, ancak Çözüm Sürecinin istismar edildiğini söyledi. Arınç, "PKK'lılar ellerinde silahla karakolun önünden geçip el sallıyor, asker müdahale etmiyordu. Biz terörün sonlansın diye, siyasi müzakerelerden sonuç almak için sabrettik" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında gündemi deÄŸerlendirdi. Arınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:

Zor olumsuz bir sorudan baÅŸladınız ama gündemde bu var maalesef. Maalesef PKK'nın saldırıları acımasızca devam ediyor kalleÅŸçe pusular kurmak suretiyle... Yüksek yoÄŸunluklu bir çatışma. Çözüm sürecinde en iyi noktaya gelmek için çabaladık. Süreç içerisinde de örgüt ve örgüt bileÅŸenlerinin cana mala insana yönelik karakollara saldırmayan mayın döÅŸeyerek askere polise pusu kurmayan bir süreç geçirdik.

"PKK'nın alçakça yalanı"

Kamu güvenliÄŸi esas olacak, süreç buna göre ilerleyecek. Son günlerde Zergele ismindeki bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK'nın ve onun propagandasını yapan unsurların alçakça bir yalanıdır. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Masum insanlara ve sivillere yönelik operasyon yapılmadı.

PKK'ya "Niye bu katliamları yapıyorsun?" diyemiyorlar.

Çözüm Süreci'nin Türkiye için olmazsa olmaz bir sonuç olduÄŸuna inanıyoruz. Bu bize siyaseten kaybettirebilir. 2015'te 9 puanımız gitti. Ben yöre halkını en çok bilen insanlardanım. EÄŸer barajı aÅŸamasalardı biz barajı aÅŸamadık yansın bu Türkiye diyeceklerdi. Bu baskılardan sonra iki propaganda çıktı. Bazı yerlere gittiler, "Barajı aÅŸamazsak her yeri yakarız" dediler. Bazı yerlerde de "Barajı aÅŸarsak Çözüm Süreci'ne daha hızlı devam ederiz" dediler.

"Artık 5 kuruşa simit devri bitti"

Biz üzerimize düÅŸeni yaptık, onlar tatmin olmadı.

Onlar ateÅŸ etmedikçe biz operasyon yapmıyorduk. PKK'lılar ellerinde silahla karakolun önünden geçip el sallıyor, asker müdahale etmiyordu. Halkın tepkisi oluyordu ama biz sadece terör hortlamasın, siyasi müzakerelerden sonuç çıksın diye bir sabrettik. MeÄŸerse onlar alay ediyorlarmış. Artık böyle deÄŸil. Artık 5 kuruÅŸa simit devri bitti. Böyle olmayacak.

HDP kapatılacak iddiası

Bunların hepsi propagandaya yönelik. HDP'nin hayat bulması her zaman partisinin kapatılmasına baÄŸlıdır. Åžuan da bile aynı doÄŸrultuda 2-3 partileri vardır.

Siyasi partilerin yöneticileri bireysel olarak suç iÅŸleyenler varsa mevcut kanunlara göre yargılanabilir.

Arınç'ın "Bir hanımefendi olarak sus" ifadesi

"Sus be kadın" demedim. Hükümet adına konuÅŸma yaptım. Sonra Osman Baydemir konuÅŸtu, Osman Baydemir tamamen duygusal bir konuÅŸma yaptı. Orada gerilla diyerek, onları da kutsayan bir konuÅŸma yaptı. Ben de söz aldım. Bana iki polisin hesabını verin dedim. Bunu deyince hareketlendiler. Demek ki tam damarlarına basmamışım. Bu hanımefendiyle bu zamana kadar hiç tartışmamız olmadı. "Hanımefendi sus" dedim. Tekrar devam etti. O zaman da "Bir kadın olarak sus" dedim. Bir kadın olarak sus, kadınlar konuÅŸamaz anlamında deÄŸil. Hepsi konuÅŸtu Åžafak Pavey'e gitti. Åžafak Pavey, "Ben bunda bir hakaret kastı görmüyorum" dedi. Bir kadın olarak sus dememin sebebi ÅŸudur, kadınlar ÅŸefkatlidir, kadınlar hürmetlidir. Hadi öbür erkekler bağırıyor da, sen de bir kadın olarak sus dedim. Bunlar benim sorumun cevapsız kalması için, bir kadına hakaret etti diye ortalığı karıştırdılar. Hiç önemli deÄŸil, bir sinek vızıltısı kadar önemli deÄŸil.

"Sus be kadın" deseydim özür dilerdim.

Koalisyon görüÅŸmeleri

CumhurbaÅŸkanımızla AK Parti arasındaki iliÅŸkilerin, CumhurbaÅŸkanımızla BaÅŸbakanımız arasındaki iliÅŸkilerin çok özel olduÄŸunu herkes biliyor. Partiler arasında koalisyon hükümeti kurulur. Biz de üç partiyi ziyaret ettikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi ile görüÅŸme yapıyoruz. Sonra Genel BaÅŸkanımız Sayın KılıçdaroÄŸlu ile deÄŸerlendirme görüÅŸmesi yapacak, olmazsa MHP ile de bir görüÅŸme yapılacak yine olmazsa emanet teslim edilecek.

CHP ile görüÅŸmeler çok medeni olarak ilerliyor. Her iki partinin de kayıpları olabilir ama önemli olan ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır.

CumhurbaÅŸkanımızın söylediÄŸi çok farklı deÄŸil. Normal süreci söylüyor. EÄŸer partiler arasında normal bir hükümet kurulamazsa seçime gidilsin diyor. CHP ile MHP ile görüÅŸmeler yapılmasın demiyor ama sürecin sonunda somut bir netice olmasını istiyor.

Benim tercihim güçlü bir koalisyon hükümeti kurulması.

Benim yıllardan beri Bahçeli ile ilgili tatmin olduÄŸum ÅŸey, kilitleri açıcı, çözüm bulabilecek sorun çıkarmadan demokratik bir tavır içinde meseleyi çözmek gibi bir baÅŸarının sahibidir. Bana ihtiyaç var dediÄŸi anda ülkeyi hükümetsiz bırakmak istemeyebilir. Sayın Bahçeli bu sözlerimden dolayı kızmasın, kendi kanaatimi ifade ediyorum. CHP ile olmazsa rotamızı hemen MHP'ye çeviririz ve koalisyon kurabiliriz diye düÅŸünüyorum

Çözüm Süreci o partilere antipatik geliyorsa, baÅŸka bir isim koyabiliriz. Koymamız da gerekir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.