Sosyal Medya

Güncel

Ehliyette e-sınav dönemi

MEB tarafından Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları elektronik ortamda gerçekleştirilecek.



Ankara'dan sonra pilot il seçilen EskiÅŸehir'de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) artık elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaÅŸlara büyük kolaylık saÄŸlayacak.

ARTIK BEKLEMEK YOK

3 yıldır Ankara'da uygulamaya konulan elektronik ortamda sınav EskiÅŸehir'de de yapılmaya baÅŸlandı. Ehliyet alacak olan vatandaÅŸlar artık yazılı sınav için aylarca beklemek zorunda kalmayacak. Sürücü adayları gitmiÅŸ oldukları kurslarda, elektronik ortamda sınava girme talebinde bulunarak kısa sürede sınava girebilecek. DiÄŸer yandan elektronik ortamda sınava giren adaylar, sınav sonrasında sonuçlarını anında öÄŸrenebilecek. Pilot il seçilen EskiÅŸehir'de projenin baÅŸarılı olması sonrasında da diÄŸer illerde de uygulamaya konulacağı öÄŸrenildi.

ANKARA'DAN SONRA ESKÄ°ÅžEHÄ°R'DE UYGULANIYOR

Konuyla ilgili konuÅŸan EskiÅŸehir Ä°l Milli eÄŸitim Müdürü Necmi Özen, uygulamanın Ankara'dan sonra ilk kez EskiÅŸehir'de uygulandığına dikkat çekti. Uygulamanın 3 yıldır Ankara'da uygulandığını ifade eden Özen, "Bakanlığımız tarafından sürücü adaylarına uygulanan yazılı sınavlar elektronik ortamda uygulanmaya baÅŸlandı. E-sınav diyoruz buna.

ELEKTRONÄ°K ORTAMDA ANINDA SINAV

Normalde iki yılda bir yapılan sınavlar, sürücü kurslarının teorik bilgilendirmelerinden hemen sonra, adaylar kurslara yaptıkları müracaatlarla ilk olarak elektronik ortamdaki sınava alınıyor. 3 yıldır Ankara'da uygulanan bu sınav, ilk kez farklı bir ÅŸehirde uygulanıyor. EskiÅŸehir'deki baÅŸarısına göre de diÄŸer illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. Ä°lk sınavdan sonra sınavın rahatlığını ve kısa sürede sonuca ulaÅŸtıklarını adaylarımız görecek.

ÜLKEYE YAYILACAK

Bu sınavlar yaygınlaÅŸacak. Haftada birkaç kez bu sınavı tekrarlayacağız diye düÅŸünüyoruz. Bu uygulamanın geçtiÄŸimiz hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz bütün adayların bu sınavdan yararlanmalarını, teknolojinin hayatı kolaylaÅŸtırıcı özelliÄŸinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi almak için, sürücü kurslarına müracaat eden vatandaÅŸlarımız, teorik dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik sınava girmek için müracaat etmeleri halinde ilk yapılacak sınava alınacaklar.

SORULAR ANKARA'DAN

Ankara'da Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın Bilgi Ä°ÅŸlem Merkezi'nde depolanmış olan sorulardan kendilerine yansıtılan sorulara cevap verecekler. Sınavın bitiminde de sonuçlarını alarak salondan ayrılabilecekler. Sınavda 50 soru yöneltiliyor. Bu 50 soru için ise adaylara 45 dakika süre veriliyor. Adaylarımızın bu sınavlara ilgi göstermelerini bekliyorum." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.