Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kırgızistan'da helal gıda için 'Şeriat Konseyi' kuruldu

Kırgızistan'da helal sertifika veren kuruluşun bünyesinde danışma ve denetleme kurulu görevini yapmak üzere ‘Şeriat Konseyi ihdas edildi



Kırgızistan’da Orta Asya’nın ilk ‘Åžeriat Konseyi’ helal ürünlerin geliÅŸtirilmesi ve sertifikalandırılması için oluÅŸturuldu.

BiÅŸkek’teki Helal Endüstrisi Merkezi bünyesinde oluÅŸturulan Ä°slami Konsey, merkez için danışma ve denetleme kurulu görevini yapacak.

Helal Sektörü GeliÅŸtirme Merkezi direktörü Mıktıbek Arstanbek, Åžeriat Konseyi’nin kendilerine Ä°slam talimatlarına göre ilmi danışmanlık yapacağını, merkez çalışmalarının Ä°slam dinine uygun olup olmadığını kontrol edeceÄŸini ve ürünlerin helal olup olmadığı konusundaki standartlar ve belgeleri onaylayacağını söyledi.

Aslanbek, “Åžeriat Konseyi ülkemizdeki tanınan Ä°slam alimlerinden oluÅŸacak” dedi.

Üç yıl önce Kırgızistan Dini Ä°daresi bünyesinde teÅŸkil edilen “Helal Endüstrisi GeliÅŸtirme Merkezi" daha sonra Dini Ä°dare ile yollarını ayırmış ve bağımsız bir Ä°slami kurum olarak çalışmalarına baÅŸlamıştı. Åžu anda bu merkez üyesi helal ürün üretimi yapan 100’den fazla ÅŸirket var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.