Sosyal Medya

Güncel

Filistin'de siyasi birlik için eylem

Ramallah'ta bir araya gelen sosyalist gruplar, Batı Şeria ve Gazze Şeridi arasındaki siyasi bölünmüşlüğe son verilmesini istedi



Filistin’de Batı Åžeria ve Gazze Åžeridi arasındaki siyasi bölünmüÅŸlüÄŸe son verilmesini isteyen bir grup Ramallah'ta gösteri düzenledi.

Sosyalist çizgideki Halk Cephesi, Demokratik Cephe ve Halk Partisi gibi Filistinli örgütler tarafından ortaklaÅŸa düzenlenen eylemde, "siyasi bölünmüÅŸlüÄŸe en kısa sürede son verilmesi ve ulusal birlik hükümeti kurulması" talebinin ifade edildiÄŸi pankartlar taşındı. 

AA muhabirine konuÅŸan Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, "Halkımızın hemen her gün Ä°srail yönetimi ve Yahudi yerleÅŸimciler tarafından çeÅŸitli saldırılara maruz kaldığı bu günlerde, halihazırdaki bu bölünmüÅŸlüÄŸe son vermemiz gerekiyor" dedi. 

FKÖ'nün ulusal birlik hükümeti kurulmasına öncelik verdiÄŸini ve görevinin iÅŸgale karşı mücadelede Filistin'deki safların birleÅŸtirilmesi olduÄŸunu ifade eden Ebu Yusuf, "Filistinli yöneticiler, halkımız için uluslararası koruma saÄŸlanması ve iÅŸgal yönetiminin iÅŸlediÄŸi suçlar nedeniyle cezalandırılması için çeÅŸitli platformlarda çaba harcıyor" diye konuÅŸtu.

Hamas ile Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran 2014'te Rami el-Hamdallah baÅŸkanlığında kurulan "uzlaşı hükümeti"nin üzerinden bir yılı aÅŸkın bir süre geçmesine raÄŸmen Filistin uzlaşısı önündeki pürüzler ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Geçen hafta, uzlaşı hükümetinde yapılacak kabine revizyonunu ile 5 bakanın deÄŸiÅŸeceÄŸinin açıklanması üzerine Hamas bu duruma tepki göstermiÅŸ ve milli mutabakata yönelik bir "darbe" olarak nitelendirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.