Sosyal Medya

Güncel

Tunceli, Ağrı ve Tendürek dağları güvenlik bölgesi ilan edildi

Ağrı ve Tendürek dağları 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildi. Tunceli'de de bazı yerler 4-19 Ağustos arasında 'özel güvenlik bölgesi" olacak.



AÄŸrı ValiliÄŸi, son zamanlarda yaÅŸanan terör saldırıları nedeniyle AÄŸrı ve Tendürek daÄŸlarının 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiÄŸini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaÅŸanan terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle  AÄŸrı Dağı veTendürek Dağı'nda askeri operasyonlar icra edileceÄŸi belirtilerek, operasyonlarda, vatandaÅŸların zarar görmemesi için söz konusu iki alanın 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiÄŸi kaydedildi.

TUNCELÄ°'DE DE ÖZEL GÜVENLÄ°K BÖLGESÄ°

Tunceli ValiliÄŸi, son zamanlarda yaÅŸanan terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerlerin, 4-19 AÄŸustos'ta geçici olarak "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiÄŸini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, " Tunceli sınırları içinde faaliyet gösteren bölücüterör örgütü ve diÄŸer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik geliÅŸmesini de olumsuz etkilemeye baÅŸlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu eylemler sonucunda vatandaÅŸların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaÅŸların büyük maÄŸduriyet yaÅŸadığı kaydedildi.

Bu kapsamda 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereÄŸince kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç dereleri ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi/Piskik Taşı Tepe, ÇemiÅŸgezek ve Hozat ilçeleri sınırlarındaki AliboÄŸazı, Hozat'ta Kinzir Ormanları, Nazımiye ilçesinde Dokuzkayalar, Kayalı Tepe, Mazgirt ilçesinde de ÅžiÅŸik Ormanları'nın 4-19 AÄŸustos'ta "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiÄŸi bildirilen açıklamada, vatandaÅŸların bu bölgelere girmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.