Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan TSK'ya küstah çağrı!

16 şehit ve onlarca yakılan araç sonrasında PKK'ya silah bırakma çağrısı yapamayan Demirtaş köşeye sıkışınca kurnaz bir çağrıya imza attı.



DemirtaÅŸ, TSK'nın da silah bırakması çaÄŸrısında bulundu. Åžanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlama sonrasında yaptığı tehditkar açıklamalar ve çaÄŸrılar ile yangına benzinle giden HDP EÅŸ GenelbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, terör örgütü PKK tarafından ardı ardına yapılan hain saldırılarda ÅŸehit düÅŸen 16 polis ve asker ile onlarca yakılan araç sonrasında bir çaÄŸrıda bulundu.


ONCA ARAÇ YAKILDIKTAN SONRA AKLI BAÅžINA GELDÄ°


Aylardır bölge gerçekleÅŸtirilen araç yakmalarla bugüne kadar tek bir laf etmeyen DemirtaÅŸ, ilk defa kesin bir ifade kullanarak bu durumu asla tasvip etmediklerini belirti. DemirtaÅŸ, araç yakmaların derhal mazeretsiz bir ÅŸekilde durdurulması gerektiÄŸini çünkü bu araçların herkesin malı olduÄŸunu ve bunun kimseye yararının olmadığını söyledi.


KÖÅžEYE SIKIÅžINCA ÇÖZÜME SARILDI


10 günde 16 asker ve polisin terör örgütü PKK tarafından ÅŸehit edilmesinin ardından bu durumdan çıkmanın tek yolunun konuÅŸmak olduÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ, konuÅŸmanın büyük bir erdem olduÄŸunu ve insanların sorunlarını konuÅŸarak çözmesinin onurlu bir davranış olduÄŸunu belirterek, son 3 yıldır ağır aksak da olsa ilerleyen çözüm sürecinin ilerlemesi gerektiÄŸini ifade etti.


KURNAZ ÇAÄžRI


PKK'ya direk ''Silah bırakma'' çaÄŸrısı yapamayan DemirtaÅŸ, köÅŸeye sıkışınca bugün algı yönetmeye yönelik bir çaÄŸrıda bulundu. DemirtaÅŸ, PKK'ya direk ''Silah bırak'' çaÄŸrısı yapacağına ellerin karşılıklı olarak tetikten çekilmesi gerektiÄŸini söyleyerek TSK'ya da çaÄŸrıda bulundu.


DemirtaÅŸ, ''Türkiye için elinizi tetikten çekin, ÅŸiddet dursun binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönün dememiz gerekir'' ifadelerini kullandı.


KAPIYI BAHÇELÄ°'YE DE AÇTI


Önümüzdeki hafta KılıçdaroÄŸlu ile bir araya geleceklerini de söyleyen DemirtaÅŸ, ''Sayın CumhurbaÅŸkanı, Sayın BaÅŸbakan, Sayın Bahçeli hepsine kapımız açıktır. Bizim barış için herkese kapımız açıktır.'' dedi.


SABAH

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.