Sosyal Medya

Güncel

PKK 8 araç yaktı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt'ta, Kağızman yolunu kesen PKK'lı grup bir belediye otobüsü, bir minibüs ve 6 kamyon ile TIR'ı yaktı. Otobüsteki 70 yolcunun cep telefonlarına el koyan grup, askerin olay yerine gelmesinden önce kaçtı.



Karakurt-Kağızman arası otoyolda, özel bir firmaya ait iÅŸ makinesi ile yolu kesen PKK’lı bir grup, Erzurum yönünden gelen bir belediye otobüsü, bir minibüs ve 6 kamyon ile TIR’ı durdurdu.

Otobüsteki yaklaşık 70 kiÅŸiyi indiren grup, cep telefonlarını topladıkları yolculara örgüt propagandası yaptı. Al Jazeera’ye bilgi veren olay yerindeki TIR ÅŸoförü, otobüsteki küçük çocuklarının korkup aÄŸlamaya baÅŸlaması üzerine yolcuların serbest bırakıldığını aktardı.

Durdurulan araçların tümünü yakan 10 kiÅŸilik PKK grubu, askerin olay bölgesine gelmesinden önce kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay yerine gelen itfaiye araçları söndürürken, Horasan, Kağızman ve IÄŸdır’dan bölgeye giden yollar güvenlik gerekçesiyle asker tarafından kapatıldı.

22 Temmuz’da da yine Kağızman’da, olay yerine yakın bir baÅŸka bölgede PKK’lı grup tarafından 10’dan fazla araç yakılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.