Sosyal Medya

Coğrafyamız

Darbeci Mısır yönetiminden alçak iftira!

Amerikan yayın organı Washington Times'da yer alan haberde, Kahire yönetiminin Ankara'yı Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren IŞİD militanlarına destek vermekle suçladığı öne sürüldü.



Haberde yer alan bilgilere göre, bir Mısır dışiÅŸleri yetkilisi Türkiye'nin Sina'daki IŞİD uzantısı Ensar Beyt El Makdis örgütünü desteklediÄŸini kanıtlayabileceklerini iddia etti. Yetkilinin, "Ensar Beyt El Makdis'in Türk hükümeti ile baÄŸlantılı olduÄŸuna dair elimizde kanıt var. Türklerin Müslüman KardeÅŸler ile Hamas'a verdiÄŸi destek de cabası" dediÄŸi ileri sürüldü.

Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžükri, "Uzun zamandır bölgedeki tüm ülkelere IŞİD tehdidine karşı önlem almaları çaÄŸrısında bulunuyoruz, ancak maalesef Türkiye'de durum baÅŸka" dedi.
Mısır'da yayınlanan iktidar yanlısı El Tahrir gazetesi, 23 Temmuz sayısında, MÄ°T adına faaliyet gösterdikleri öne sürülen ve Sina'da ele geçirilen dört IŞİD üyesinin isim ve fotoÄŸraflarını yayınlamıştı. Gazete biri Türk vatandaşı olduÄŸu ileri sürülen bu kiÅŸilerin MÄ°T adına çalıştığını da iddia etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.