Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Irak'a sert tepki

Irak'ın, Tükiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik operasyonları için yaptığı eleştiriye, Dışişleri'nden sert cevap geldi.



DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizin Irak'ın DEAÅž terörüyle mücadelesine verdiÄŸi destek ortadadır. Ä°ki ülke arasındaki komÅŸuluk iliÅŸkilerinden de güç alan bu konudaki irademiz Iraklı yetkililerce de bilinmektedir. Hal böyleyken, ülkemizin maruz kaldığı terör saldırılarına karşı uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde attığı adımlar ve bu kapsamda Irak sınırları içinde bulunan PKK terör örgütüne yönelik olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlar hakkında Irak Hükümeti'nin takındığı olumsuz tutum hayal kırıklığı yaratmıştır" denildi.
 
Açıklama ÅŸöyle devam etti: "Irak Hükümeti her ne kadar Irak topraklarından Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıya izin vermeme taahhüdünü vurgulasa da, bunun gereÄŸinin yerine getirilemediÄŸi ve Irak topraklarında çok sayıda silahlı PKK militanının yıllardır barınmaya devam ettiÄŸi aÅŸikardır. Bu taahhüdü uygulayamayan, topraklarının üçte biri bir terör örgütünün kontrolünde olan ve sınırlarını kontrol altında tutma imkanı bulunmayanların, ülkemizin, vatandaÅŸları ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylemler gerçekleÅŸtiren PKK terör örgütüyle mücadelesine karşı tavır sergilemelerini anlamak da kabul etmek de mümkün deÄŸildir"
 
Irak BaÅŸbakanı Haydar el Ibadi'den Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonlarına tepki gelmiÅŸti. Ibadi Twitter hesabından, "Türkiye'nin Irak topraklarına düzenlediÄŸi hava saldırıları tehlikeli bir gerginlik yarattığı gibi Irak'ın toprak bütünlüÄŸüne de tehdit oluÅŸturmaktadır" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.