Sosyal Medya

Güncel

Darma duman olan kalleş PKK'nın son oyunu!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı operasyonlar sonrası terör örgütü PKK ağır kayıpları engellemek için farklı yollara başvuruyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DAEÅž'le birlikte terör örgütü PKK'nın Kandil'deki hedeflerine yönelik baÅŸlattığı operasyonlar örgüte dört günde geri adım attırdı.

11 Temmuz'da tek taraflı ateÅŸkesi bitirdiÄŸini açıklayan ve terör saldırılarına hız veren Kandil, 24 Temmuz Cuma akÅŸamı baÅŸlayan operasyonlarda ağır darbe alınca Türkiye ile "ateÅŸkes" saÄŸlamak için 28 Temmuz Salı günü iki giriÅŸimde bulundu. Ankara'nın tespitlerine göre "ateÅŸkes" talebinin iki amacı bulunuyor. Zaman kazanmak ve daha ağır kayıpları engellemek.

ZAMAN KAZANMA ÇABASI

Kandil, ilk giriÅŸimi Kuzey Irak üzerinden yaptı. Salı günü Kandil, Bölgesel Kürt Yönetimi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani ile iletiÅŸim kurdu, Türkiye ile "ateÅŸkes"yapmak istediklerini, aracı olup olamayacağını sordu. AteÅŸkes talebinin, DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Feridun SinirlioÄŸlu'nun beraberindeki heyetle Erbil'e gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretten bir gün önce gelmesi dikkat çekti.

Ä°kinci talep yine Salı günü HDP'ye iletildi. Kandil HDP'den hükümeti Ä°mralı ile görüÅŸmelere zorlamasını istedi. Amaç Ä°mralı ile görüÅŸmeyi saÄŸlamak, Öcalan'a "ateÅŸkes" açıklaması yaptırmak. Böylece "Ä°mralı istediÄŸi için tek taraflı ateÅŸkes ilan ediyoruz" diyerek Kandil'deki kayıpların önüne geçmek.

TÜRKÄ°YE'DEN ÇEKÄ°LENE KADAR DEVAM 

Kandil'den bu mesaj gelince HDP, hükümete yönelik sert söylemini çarÅŸamba sabahı yumuÅŸattı. DemirtaÅŸ'tan "Åžu silahları tekrar bir daha susturalım. Herkes biraz daha saÄŸduyu ile hareket etmeli. Barış dili kullanmalı" mesajı geldi. Ankara, PKK'nın operasyonlarda aldığı ağır darbe ve zaman kazanmak nedeniyle"ateÅŸkes" istediÄŸini tespit ettiÄŸi için operasyonlardan geri adım atmayacak. PKK, Türkiye'yi tamamen terk edene kadar operasyonlar devam edecek. Hükümet, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için PKK'nın tüm silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmesini ÅŸart koÅŸuyor.

(Sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.