Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli koalisyon için beş yeni şart açıkladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ak Parti ile koalisyon için Çözüm Süreci'nin iptali ve 17-25 Aralık dosyalarının açılması şartını koştu



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, Tokat ve Sivas ziyaretlerinin ardından geldiÄŸi Yozgat’ta, partisinin il teÅŸkilatı tarafından düzenlenen GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l Ä°stiÅŸare Toplantısı’na katıldı.

MHP Yozgat Ä°l teÅŸkilatı tarafından düzenlenen toplantı YimpaÅŸ AVM salonunda yapıldı. Toplantı, MHP Ä°l BaÅŸkanı Ethem Sedef’in selamlama konuÅŸmasıyla baÅŸladı. Toplantının basına kapalı olan bölümünde kürsüye çıkan MHP genel baÅŸkanı Devlet Bahçeli, yeniden milletvekili seçtikleri için Yozgatlılara teÅŸekkür etti. Koalisyon konusuna deÄŸinen Bahçeli, açılım konusunun tamamen bitmesi ve diÄŸer ÅŸartlarının yerine getirildiÄŸi taktirde, "Elimizi deÄŸil, gövdemizi taşın altına koyarız" dedi.

Bahçeli, ÅŸartlarını sıraladı: “1- Anayasanın ilk dört maddesinden taviz yok. 2- Terör örgütü PKK ile Türkiye'nin her yerinde mücadele edilecek. 3- PKK, kendini laÄŸvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Silahlar, envantere kaydedilecek. 4- 17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oÄŸlan dahil herkes yargıya gidecek. 5- Çözüm süreci çöpe atılacak.” Ardından, iktidar partisine ÅŸöyle seslendi: “Tekliflerimizi kabul ediyorsanız, bir protokole baÄŸlıyorsanız taşın altına gövdemizi bile koyarız. AKP, ÅŸartlarımızı kabul ederse milletin huzurunda Kur'an'a el basar mısınız? MHP, basacaktır. Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı'nı da çağıralım. O da hazır bulunsun. Ellerimizi bastıktan sonra ertesi gün de hükümeti kuralım.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.