Sosyal Medya

Güncel

PKK telsizlerinde operasyon dalgası

Türk jetlerinin Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine düzenlediği operasyonlar PKK'lıların telsizlerine yansıdığı iddia edildi...



Milliyet'in haberine göre, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na sunulan telsiz görüÅŸmelerinde örgüt üyelerinin, “Hepimizi tek tek biliyorlar” ifadeleri kullandığı öÄŸrenildi

Sınırötesinde ve yurtiçinde operasyonlara hedef olan PKK'nın telsiz görüÅŸmelerine panik havası yansıdı. Ä°stihbarat birimleri tarafından BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na sunulan teröristler arasındaki telsiz görüÅŸmelerinde örgüt üyelerinin, “hepimizi tek tek biliyorlar”, “sokaÄŸa çıkınca izliyorlar” gibi ifadeler kullandığı öÄŸrenildi. Ceylanpınar'da iki polisin evlerinde uyurken kafalarından vurularak öldürülmesiyle operasyonların baÅŸlamasının ana gerekçesi olduÄŸu vurgulanırken, PKK'nın önce saldırıyı üstlenip sonra kendi kontrollerinde olmayan bir yapı tarafından yapıldığına dair açıklamaları yaÅŸanan paniÄŸin bir yansıması olarak deÄŸerlendiriliyor.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'na sunulan telsiz konuÅŸmaları ve istihbarat raporlarına göre ise ik polisin ÅŸehit edilmesi, “tartışmasız” PKK tarafından organize edildi.

Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu illerinde Kobani (Ayn-el arab) eylemleri sırasında yaÅŸananlar üzerine güvenlik bürokrasisinde baÅŸlatılan görevden alma operasyonları, Suruç patlamasının ardından yaÅŸanan süreçte yeniden gündeme geldi.

SÜREÇ 6-7 EKÄ°M'LE BAÅžLADI

6-7 Ekim'de yaÅŸanan Kobani eylemlerinin ardından BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu tarafından etkisiz kaldığı tespit edilen vali, emniyet müdürleri ve il Jandarma komutanlarıyla ilgili detaylı bir çalışma yapılması talimatı verildi. Çalışma kapsamında hazırlanan raporlarda bazı illerde, “paralel örgüt yapılanması”; bazı illerde ise, “kontrolde zorlanılarak yetersiz kalındığı” için eylemler ve terörle mücadelede etkisiz kalındı.

Bu süreçte Mardin, Şırnak, Gaziantep, Diyarbakır valileri ile 54 ilçe emniyet müdürü, bazı kaymakamlar ile il jandarma komutanları görevden alındı. Kaynaklar, bu görevden almaların ardından bölgede, “düzenin saÄŸlanması” ve “talimatların uygulanmasında”; “ciddi bir fark ortaya çıktığını” vurgulanırken, deÄŸiÅŸim yapılan illerde güvenlik açısından problemlerin en az seviyeye indiÄŸine dikkat çekildi.

Son olarak Diyarbakır Emniyet Müdürü için kararname hazırlandı. Kaynaklar, “Süreçte etkin mücadelenin bu deÄŸiÅŸimlerden kaynaklandığına” vurgu yaptı. DavutoÄŸlu'nun da bilgisi dahilinde 6-7 Ekim Kobani olaylarında baÅŸlayan sürecin ardından bölgede önemli bir deÄŸiÅŸim de tamamlanma aÅŸamasına gelmiÅŸ oldu.

PKK'LILAR PANÄ°KTE

Örgütün, “derin ve yoÄŸun bir panik” içinde olduÄŸu istihbarat raporlarına yansıdı. DavutoÄŸlu'na da sunulan örgütün telsiz görüÅŸmeleri de örgütteki yoÄŸun panik havasını gösterdi. PKK'lılara telsiz üzerinden operasyonlara karşı talimatlar verilirken, “hepimizi tek tek biliyorlar”, “sokaÄŸa çıkınca izliyorlar” gibi kayıtlar olduÄŸu görüldü. Ä°stihbarat raporlarında, PKK'nın önce iki polisin ÅŸehit edilmesini üstlenip bir hafta sonra da, “kendi kontrollerinde olmayan grubun” yaptığını açıklamasının da bu paniÄŸin bir yansıması olarak deÄŸerlendiriliyor. Ä°stihbarat raporları ve telsiz konuÅŸmalarına göre Ceylanpınar'da iki polisin ÅŸehit edilmesi olayı; “tartışmasız” PKK tarafından organize edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.