Sosyal Medya

Güncel

PKK önce üstlendi şimdi de inkâr ediyor!

Ceylanpınar'da iki polisin katledilmesi olayını anında üstlenen PKK, beklemediği bir tepki alınca inkâr etmeye başladı



Åžanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisi yataklarında uyurken katleden PKK, olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada saldırının "intikam" amaçlı yapıldığını belirterek saldırıyı üstlenmiÅŸti. Ancak kamuoyunda tepkilerin artması, hava saldırılarının baÅŸlaması ve Çözüm Süreci'nin askıya alınmasından sonra örgüt tavır deÄŸiÅŸtirdi. Örgüt, saldırıyı kendilerinin yapmadığını açıkladı. 

Örgütün dış iliÅŸkiler sorumlusu tarafından BBC'ye yapılan açıklamada, saldırıyı yerel örgütlerin yaptığı kendileriyle alakalı olmadığı savunuldu. 

KCK Dış Ä°liÅŸkiler Sözcüsü Demhat Agit, "Bunlar PKK'den bağımsız birimler. Bize baÄŸlı olmayan, kendi içlerinde örgütlenmiÅŸ olan yerel güçlerdir diye açıklandı. Bizim yaptığımız bir ÅŸeyi üstlenmekle ilgili çekincemiz yok . PKK/HPG olarak yapılan bir eylem varsa bunun izahatı, gerekirse özeleÅŸtirisi yapılır." diyerek kendilerini savundu. 

"PKK'nın saldırıyı kınamasının söz konusu olup olmadığına" dair soruya Agit, "Bizim herhangi bir kınama durumumuz olmadı" cevabını veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.