Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak: Türkiye egemenliğimize saldırıyor

Irak, Türkiye'nin PKK hedeflerine yönelik Irak'ın kuzeyinde düzenlediği hava operasyonlarını, "olayı tırmandırma ve egemenliğe saldırı" şeklinde niteledi.



Irak, Türkiye'nin PKK hedeflerine yönelik Irak'ın kuzeyinde düzenlediÄŸi hava operasyonlarını, "olayı tırmandırma ve egemenliÄŸe saldırı" ÅŸeklinde niteledi.

BaÅŸbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, BaÅŸbakan Haydar el-Ä°badi baÅŸkanlığında toplanan IrakBakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin Irak toprakları içindeki hava saldırıları ele alındı. 

Açıklamada, "Irak, kendi topraklarından Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıyı kabul edemez. Türkiye, olayı tırmandırmadan iyi dostluk iliÅŸkisine saygı çerçevesinde iki ülke arasındaki sorunların diyalog yoluyla çözümü yoluna baÅŸvurmalı" denildi.

Irak DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim el-Caferi de Türkiye'nin BaÄŸdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüÅŸmesinde operasyonların düzenlendiÄŸi bölgelere yakın sınır köylerinde meydana gelebilecek olası maddi ve insani zarardan ötürü endiÅŸe duyduklarını belirtmiÅŸti.

 Caferi, "Türk hükümetinin bölgedeki herhangi bir askeri operasyondan dolayı Irak hükümetiyle koordinasyon saÄŸlaması gerektiÄŸine" iÅŸaret ederek, Türkiye'nin güvenliÄŸine önem verdiklerini vurgulamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.