Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail terörü sürüyor

İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistin halkı üzerinde estirdiği terör ve baskı politikası sürüyor. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu dün de bir Filistinli daha hayatını kaybederken, Batı Yaka’da düzenlenen operasyonlarda ise 9 Filistinli gözaltına alındı.



Müslüman coÄŸrafyasının içinde bulunduÄŸu dağınıklıktan ve faydalanan ABD ve Batı beslemesi iÅŸgalci-terörist devlet Ä°srail’in mazlum Filistin halkı üzerinde estirdiÄŸi terör ve gözaltı operasyonları kesintisiz sürüyor. Dün de terörist Ä°srail askerlerinin Kudüs ve Batı Batı arasındaki Kalendiya Mülteci Kampında açtığı ateÅŸ sonucu Muhammed Ebu Latife isimli bir Filistinli’nin öldüÄŸü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ä°srail askerleri Kalendiya mülteci kampında evlere baskın düzenleyip, bazı Filistinlileri gözaltına aldı. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilerle çıkan arbedenin ardından Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

 Ä°srail askerleri olaylarda göz yaÅŸartıcı gaz ve gerçek mermi kullandı. Ä°srail Polis Sözcüsü Luba es-Samri ise yaptığı yazılı açıklamada, “Ä°srail askerleri, ‘terör eylemine karıştıkları’ ÅŸüphesiyle aranan 2 kiÅŸiyi gözaltına almak üzere Kalendiya Mülteci Kampına girdi. Arananlardan biri, bir binanın çatısına kaçarken açılan ateÅŸte yaralandı. Bu kiÅŸi baÅŸka bir çatıya geçmek isterken kayıp düÅŸtü” ifadelerini kullandı.

9 FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Ä°srail askerlerinin, Batı Yaka’da düzenlediÄŸi baskınlarda 9 Filistinli’yi gözaltına aldığı bildirildi. Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik güçleri ve sivillere yönelik ÅŸiddet eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan 9 kiÅŸinin Batı Yaka’da, gece düzenlenen operasyonlarda” gözaltına alındığı belirtildi. Ä°srail askerlerinin, Batı  Yaka’da her gece evlere baskınlar düzenleyerek, gözaltı operasyonları yaptığı belirtiliyor.

FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ°'YE YARGISIZ Ä°NFAZ

Öte yandan Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail ordusunu “Filistinli bir genci gözaltına aldıktan sonra yargısız infaz ile öldürmekle” suçladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Ä°srail askerlerinin, Kudüs ve Batı Yaka arasındaki Kalendiya Mülteci Kampında gözaltına aldıkları 18 yaşındaki Muhammed Ebu Latife isimli genci infaz ettiÄŸini” ileri sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.