Sosyal Medya

Güncel

Karakol Basacaklardı Diye Yakalanan Gençler Düğüne Gidiyorlarmış

Bilhassa kaos ve gerilimin yükseldiği dönemlerde tırmanışa geçen asparagas haber olgusunun en açık örneklerinden biri önümüzde.



Ä°ftira ve yalanın yaygınlık boyutuna iÅŸaret eden bu olay, geliÅŸmeleri daha dikkatli bir gözle takip, tahkik etmenin gerekliliÄŸini ortaya koymakta.

Hafta sonunda PKK mensubu 6 gencin Esenyurt Polis Karakolu'nu basma hazırlığı yaparken yakalandıkları haberi medyada büyük ilgi görmüÅŸtü. Bazısı gerilla kıyafeti giymiÅŸ ve bindikleri araçta bir tabanca, havai fiÅŸekler ve molotof kokteylleri ile son anda yakalandıkları iddia edilen gençlerin karakolda çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları da suçlamaya bir delil olarak servis edilmiÅŸti.

Avukatlarının giriÅŸimiyle gençlere yöneltilen suçlamanın asılsız olduÄŸu ortaya çıktı. Polisin, üzerlerinde PKK'nın daÄŸ kadrosu kıyafeti ile Esenyurt Merkez Karakolu'na saldırı hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına aldığı 6 kiÅŸi dün çıkarıldığı hâkimlik tarafından serbest bırakıldı. ArkadaÅŸlarının düÄŸününe gittiklerini söyleyen gençlerin üzerinde çıkan tabancanın kurusıkı olduÄŸu havai fiÅŸeklerin ise düÄŸün için bulundurulduÄŸu bildirildi. Polisin gençlerin üzerinden çıktığını açıkladığı molotof kokteylinin ise hiç olmadığı ortaya çıktı.

Aralarında Konuşuyorlardı

155 Polis Ä°mdat'a geçen cumartesi gecesi gelen ihbarda, bir kafede kendi aralarında konuÅŸan 6 kiÅŸinin karakola saldırı düzenlemekten bahsettikleri söylendi. Bunun üzerine alarma geçen ekipler, 6 kiÅŸinin bulunduÄŸu aracı çevirdi, Esenyurt Merkez Karakolu’na tabanca, molotof kokteyli ve havai fiÅŸek rampalarıyla baskın yapacakları iddia edilen gençler gözaltına alındı. Polis, söz konusu kiÅŸilerin TSK'nın PKK kamplarını bombalamasına misillemede bulunmak amacıyla eylem hazırlığında olduklarını öne sürdü. Terörle Mücadele Åžubesi'nde sorguya alınan kiÅŸilerin eylem hazırlığında olmadıkları, bir arkadaÅŸlarının düÄŸününe yerel kıyafetleriyle katılmak isteyen kiÅŸiler oldukları bildirildi. SoruÅŸturma kapsamında ifadeleri alınan ÅŸüpheliler, dün çıkarıdıkları savcılık tarafından ‘Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'örgüt üyesi olma'suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle Büyükçekmece 2. Sulh Ceza HâkimliÄŸi'ne sevk edildi.

"Biz DüÄŸüne Gidiyorduk"

Åžüphelilerden H.B. ifadesinde: "Olay günü arkadaşım S.T.'nin halasının oÄŸlunun düÄŸününe gidiyorduk. Araçta ele geçirilen kurusıkı tabancayı ben araca koymuÅŸtum. Kurusıkı mermiler de bana aittir. Benim araçta bulunan havai fiÅŸeklerden hiç haberim olmadı. Kimin getirerek araca koyduÄŸunu bilmiyorum. Benzinlikte araca mazot alırken, polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alâkam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kurusıkı tabanca ile âdet olduÄŸu üzere düÄŸünde havaya ateÅŸ edecektim." dedi.

"Kıyafetleri Kına Gecesi Ä°çin Kiraladım"

G.B. de ifadesinde: "Benzinlikte araca mazot alırken polisler bizi yakaladılar. Terör örgütüyle herhangi bir alâkam yoktur. Yakalandığımda üzerimde yöresel kıyafetlerimiz vardı. Bu kıyafetleri ben bir günlüÄŸüne kına gecesi için kiralamıştım." açıklamasını yaptı.

9 Gün Sonra Askere Gidecek

Åžüphelilerin avukatı Åžerafettin AdliÄŸ de savunmasında: "Åžüphelilerden H.B., 9 gün sonra askere gitmek üzere hazırlanmaktadır. Müvekkillerimin örgüte üye olduklarına iliÅŸkin dosyada herhangi bir delil yoktur. Müvekkillerin katılacakları düÄŸüne iliÅŸkin davetiyeyi mahkemeye ibraz ediyorum. Yöresel kıyafetin suç teÅŸkil etmediÄŸi aÅŸikârdır. Müvekkiller yıllardır aynı telefonları kullanmaktadır." dedi.

Mahkeme, ÅŸüphelilerin tutuklama talebini reddetti; ancak haklarında adlî kontrol uygulanmasına karar verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.