Sosyal Medya

Güncel

Çakıroğlu cinayeti sanıklarına müebbet istendi

İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı'nın Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla 1'i tutuklu 7 sanık hakkında 'adam öldürme' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından müebbet ve 10'ar yıl hapis cezası istendi.



Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüÅŸlü iki grup öÄŸrenci arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar, geçen ÅŸubat ayında kavgaya döndü. AkÅŸam saatlerinde okulda karşılaÅŸan öÄŸrenciler arasında, Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavga çıktı. Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öÄŸrencisi Fırat Yılmaz ÇakıroÄŸlu'nun yanı sıra karşı gruptaki Nurullah S., ve yine her iki gruptan 6 öÄŸrenci yaralandı. Bacağından aldığı yarada atar damarı kesilen ÇakıroÄŸlu, tüm müdahallere raÄŸmen yaÅŸamını yitirdi.
Olay sonrası Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öÄŸrencisi Nurullah S., tutuklanırken, karşıt görüÅŸlü gruptan olan 1 kiÅŸi ile kavgada yaralanan zanlılardan 6 kiÅŸi adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. SoruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın, 5 ay sonra düzenlediÄŸi iddianameyi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 2015/164 esasla kayıt etti. Tutuklu sanık Nurullah S., ile diÄŸer tutuksuz 6 sanık adam öldürme ve öldürmeye teÅŸebbüs suçlarından müebbet ve 10'ar yıl hapis cezası istemiyle, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde adli tatilin ardından hakim önüne çıkacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.