Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekil istifa sözünde duracak mı?

HDP'nin Gaziantep milletvekili Celal Doğan, 3 ay önce adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Doğan'ın “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum” sözü akıllara geldi.



PKK'nın son bir haftada 10'a yakın asker ve polisi katletmesinin ardından, HDP Gaziantep Milletvekili Celal DoÄŸan'ın adaylığının kesinleÅŸmesinden sonra Nisan ayında yaptığı “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum" sözü akıllara geldi. Bu açıklama sonrası Celal DoÄŸan'ın istifa edip etmeyeceÄŸini merakla bekliyor.

"Bizi hiç kimse silah kullanmaya icmal etmeyecektir"

Gaziantep'te 3 dönem BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı, bir dönemde milletvekilliÄŸi yapan Celal DoÄŸan, 2015 seçimleri öncesinde HDP'ye katılmıştı. “Türkiye'deki barış ve kardeÅŸlik projesine katkı saÄŸlamak için HDP'yi seçtim" diyen Celal DoÄŸan, 7 Haziran seçimleri öncesinde, iddialı bir açıklamada da bulunmuÅŸtu. Haber7'de yer alan habere göre DoÄŸan, “HDP'de bulunmamın nedeni ÅŸu, hiç bir ÅŸekilde ve halukarda asla ve asla silaha baÅŸvurulmayacaktır. Silah asla Türkiye'nin ordusuna ve Türkiye'nin devletine dönmeyecektir. Asla ve asla demokrasiden vazgeçilmeyecektir. Bizi hiç kimse silah kullanmaya icmal etmeyecektir. EttiÄŸi taktirde ben bu meselede yokum" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.