Sosyal Medya

Dünya

İngiliz gazetesi Times PKK'nın vurulmasına tepkili

Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlara tepki gösteren İngiliz Times gazetesi, "Tayyip Erdoğan derhal geri adım atsın" dedi.



Times gazetesinde yer alan "AteÅŸ çemberi" baÅŸlıklı yorum yazısı, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a atıfta bulunularak baÅŸlıyor. Yazıda, Öcalan'ın tutuklu bulunduÄŸu Ä°mralı adasının 10 yıldır Türkiye siyasetinin en gizemli odak noktalarından birini oluÅŸturduÄŸu belirtiliyor.

"ERDOÄžAN HEMEN GERÄ° ADIM ATMALI"

PKK'ya yönelik saldırılarının feci boyutta tehlikeli olduÄŸu belirtiliyor ve "CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan hemen geri adım atmalı"deniyor.

"HAFTASONU YAPILAN DELÄ°LÄ°K"

Öcalan'ın 20 yıl süren savaşın ardından, Ä°mralı'dan hükümet ile kırılgan bir uzlaşıyı tasarladığı, ancak geçen haftasonu yapılan "delilik" ile bu özenli çalışmanın yerinden söküldüÄŸü yorumu yapılıyor. Yazıda "delilik" olarak tanımlanan, Türkiye'nin PKK hedeflerine yönelik yaptığı hava saldırıları...

"ÇATIÅžMALAR KANLI VE KORKUNÇ BÄ°R CEHENNEME DÖNEBÄ°LÄ°R"

Gazeteye göre Ankara bu düÅŸmanlığı yeniden canlandırmak için daha kötü bir zaman seçemezdi. Yazı ÅŸu satırlarla devam ediyor:

"GeçtiÄŸimiz 18 ayda sahada IŞİD'e yönelik en etkili mücadeleyi veren, PKK'ya yakın Suriyeli Kürt güçleri YPG ve Erbil'den yönetilen peÅŸmerge güçleri oldu. Kürt saflarını zayıflatmak sadece IŞİD'in kuzeyde ele geçirdiÄŸi yerleri geniÅŸletmesine ve gücünü pekiÅŸtirmesine, güneyde de BaÄŸdat'a yaklaÅŸmasına yardımcı olur. Bombardıman ayrıca TÜrkiye'deki Kürtlerle güvenlik güçleri arasındaki ufak boyutlu çatışmaları alevlendirip bunu kanlı ve korkunç bir cehenneme dönüÅŸtürebilir".

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.