Sosyal Medya

Sağlık

5 milyon kişi için son gün

Gelir testi yaptırmadığı için en yüksek tutardan borçla karşılaşanlar dikkat!



Hanedeki kiÅŸi başına düÅŸen gelir 424.5 liradan azsa borcunuz silinecek. Fazlaysa borcunuz azalacak. Taksit imkanı da var. Genel SaÄŸlık Sigortası (GSS) borcundan kurtulmak için süreç iÅŸliyor. Torba yasa ile tanınan imkana göre; hiç gelir testi yaptırmayanlar, teste girecek ve sonucuna göre ya borcu silinecek ya da azalacak. Testi geciktirenlerin de geciktirdikleri sürede tavandan biriken borçları yeniden hesaplanacak. Gelir testine giren ama borcunu ödeyemeyenlerin ise yapılandırma imkanı var.


NEREYE BAÅžVURULACAK?

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçtiÄŸimiz günlerde, gelir testi yaptırmayan yaklaşık 5 milyon kiÅŸinin bulunduÄŸunu açıklamıştı. Bu kiÅŸilerin, yasa ile gelen imkandan yararlanmak için 30 Eylül'e kadar bulunduÄŸu yerdeki sosyal yardımlaÅŸma ve dayanışma vakfına test için baÅŸvurması gerekiyor. Gelir testi sonucu, hane içindeki kiÅŸi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (424.5 lira) az olanların borcu silinecek.

Takvim'in haberine göre, borcu silinenler saÄŸlıktan da yararlanmaya baÅŸlayacak. Gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmiÅŸe yönelik olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan kurtulmak mümkün. Çıkan borç da istenirse taksitle ödenebilecek. GSS borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım'a kadar ikametgahının baÄŸlı olduÄŸu sosyal güvenlik il müdürlüÄŸüne/sosyal güvenlik merkezine baÅŸvurması gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.