Sosyal Medya

Güncel

"IŞİD'in İstanbul Emiri" yakalandı

İstanbul'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişiler arasında "IŞİD'in İstanbul Emiri" olarak gösterilen Abdullah Abdulaev de bulunuyor. Polise göre, Avrupa ve Orta Asya ülkelerindeki yabancı savaşçıları Türkiye'ye getiren isim de Abdulaev...



Ä°stanbul'da düzenlenen operasyonun “IŞİD ayağında” gözaltına alınan 36 kiÅŸi arasında, örgütün üst düzey yöneticilerinden olduÄŸu ve kendisini örgütünü “Ä°stanbul Emiri” olarak tanıttığı belirtilen Azerbaycanlı Abdullah Abdulaev de gözaltına alındı.

OPERASYONUN KÄ°LÄ°T Ä°SMÄ°

30'u yabancı savaÅŸçı olmak üzere gözaltına alınan 36 kiÅŸi arasında bulunan Abdulaev'in operasyonun en kilit isimlerinden biri olduÄŸu ifade edildi. Yabancı savaÅŸçıları dünyanın dört bir yanından Ä°stanbul'a getirdiÄŸi ileri sürülen Abdullaev'in bu kiÅŸilerin Suriye ve Irak'a geçmelerini saÄŸladığı bildirildi.

GÜZERGAH DEĞİŞTÄ°RÄ°LDÄ°

Polisin yaptığı tespitlere göre Abdulaev, yabancı savaÅŸçıları önce Avrupa ve Orta Asya ülkeleri üzerinden getiriyordu. Polis, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında önlemler aldı. Terörle Mücadelede görevli profil takip uzmanlarının yabancı savaÅŸçıları yakalamaya baÅŸlaması üzerine deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi.

Avrupa ve Orta Asya'da yaÅŸayan ve IŞİD'e katılmak isteyenler Uzak DoÄŸu ülkelerine gönderiliyordu. Burada bir süre kalan bu kiÅŸiler, daha sonra Ä°stanbul'a geliyordu. Yabançı savaÅŸçılar Abdulaev tarafından Ä°stanbul'da kiralanan evlerde saklanıyordu, daha sonra Suriye ve Irak'a gönderiliyordu.  Polis, bu deÄŸiÅŸikliÄŸi de çözünce onlarca kiÅŸi havalimanlarında yakalanarak sınır dışı edildi.

Ä°STANBUL EMÄ°RÄ° OLARAK TANITIYORDU

Polis, Abdulaev'in kendisiyle baÄŸlantı kuran kiÅŸilere kendisini 'Ä°stanbul Emiri' olarak tanıttığını belirledi. 6'sı İŞİD yöneticisi 30'u yabancı savaÅŸçı olmak üzere 36 kiÅŸinin ifadeleri devam ediyor. Yabancı savaÅŸçıların Özbek, Çeçen, Fransız ve Azeri olduÄŸu öÄŸrenildi. Operasyon kapsamında Ebu Hanzala' ismiyle bilinen Halis Bayancuk da gözaltına alınmıştı.

Kaynak: DHA

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.