Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekilden çapsız sözler: PKK sizi tükürüğüyle boğar

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarının Türk jetleri tarafından vurulmasına HDP'li vekil Abdullah Zeydan'dan skandal bir açıklama geldi.



PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarının savaÅŸ uçakları tarafından bombalanması Hakkari'nin Yüksekova Ä°lçesi'nde protesto edildi. Eylemde konuÅŸan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, PKK'nın halk hareketi olduÄŸunu belirterek ÅŸunları söyledi:

PKK SÄ°ZÄ° TÜKÜRÜÄžÜYLE BOÄžAR

"PKK, Türkiye'yi ve OrtadoÄŸu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. EÄŸer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüÄŸüyle boÄŸar.

ATEÅžLE OYNUYORSUNUZ

AteÅŸle oyunuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin Türkiye'de Sayın Abdullah Öcal'ın ve Kürt halk hareketinin sayesinde üç yıldır duran bir kardeÅŸ kanı var, kardeÅŸ kanının tekrardan dökülmesini isteyen AKP zihniyetine ve ErdoÄŸan'nın tekçi zihniyetine Kürt halkı elbette karşı çıkacaktır"

 

 

"AK PARTÄ° VE ERDOÄžAN ÇÖZÜM SÜRECÄ°NÄ° BÄ°TÄ°RDÄ°" VURGUSU

Zeydan, Abdullah Öcalan'ın 3 yıl önce bir mektupla baÅŸlattığı barış ve çözüm sürecinin pravakasyonlarla bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Kürt halkının birlikteliÄŸini ve Türkiye demokrasi göçlerinin birlikteliÄŸini hazmedemeyen Ak Parti ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 2 gün önce medya savunma alanlarını bombalayarak çözüm sürecini bitirdiÄŸini öne sürerek ÅŸöyle konuÅŸtu:

SÄ°ZE SAVAÅž YAPTIRMAYACAÄžIZ

"Kürt halkının onurlu evlatları, IŞİD gibi vahÅŸi terör örgütüne savaşırken adeta bunun intikamını alırcasına AKP hükümeti PKK'yı ve gerillayı bombalamıştır. PKK'nin YPG'nin IŞİD'e verdiÄŸi zarar AKP hükümetinin zoruna gitmiÅŸtir. Kuzey Kürdistan'dan ve Türkiye'nin her yerinden bir kez daha haykırıyoruz size savaÅŸ yaptırmayacağız. Sizin savaÅŸ üzerinde yürüttüÄŸünüz bu konsepti bundan önceki provokasyonlarınız bu halk nasıl boÅŸa çıkarmışsa bundan sonrada bu halk sizin bu savaÅŸtaki ısrarınızı boÅŸa çıkaracaktır. 7 Haziran da Türkiye demokrasi göçlerinin göstermiÅŸ olduÄŸu iradeyi kabullenemiyorsunuz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.