Sosyal Medya

Güncel

AteÅŸkes oyunu

Çözüm sürecine ve Öcalan’ın çağrısına rağmen silah bırakmayan terör örgütü PKK sadece 2015’in ilk 7 ayında 2.100 terör eylemi yaptı. Eylemlerinde zirve yapan terör örgütü Haziran ayından bu yana 5 güvenlik görevlisini şehit etti, 4 vatandaşı öldürdü.



Çözüm Süreci'nin olumlu atmosferinde terör örgütü PKK, eylemlerini azaltmak yerine zirveye taşıdı. Abdullah Öcalan'ın nevruzda yaptığı çaÄŸrılara raÄŸmen sınır dışına çekilmeyen terör örgütü, 2015'te yaptığı eylemlerle adeta süreci dinamitledi. Örgüt bu yılın ilk yedi ayında 2.099 eylem yaptı. Bu eylemlerin 832'si Jandarma mücavir alanında, 1267'si ise polis mücavir alanında meydana geldi.

154 SÄ°LAHLI SALDIRI

Güvenlik birimlerinin verilerine göre, polis mücavir bölgesinde 1 Ocak 2015'ten bugüne kadar terör olaylarında artış yaÅŸandı. Terör olaylarının türüne göre yapılan istatistiklerde, ÅŸiddet eylemleri ön plana çıktı. Bölücü örgüt, bu yıl polis mücavir alanında bin 267 terör eylemine imza attı. Yılın 7 ayında toplam binden fazla ÅŸiddet eylemi gerçekleÅŸirken, bu eylemlerden 154'ü silahlı saldırı, 172'si patlama, 351'i taÅŸlı sopalı saldırı, 4'ü silahlı çatışma, 8'i patlayıcı madde koyma, 10'u yol kesme, 8'i gasp, 19'u kaçırma ya da rehin alma, 47'si kundaklama, 241'i molotofkokteyli atma, 69'u tehdit olayı ÅŸeklinde gerçekleÅŸti.

TERÖR ZÄ°RVE YAPTI

Jandarma Genel Komutanlığı'nın terör olayları istatistiklerine göre ise, bölücü örgüt, jandarma mücavir alanında 832 terör eylemi yaptı. Farklı 11 bölgede askeri birliklere ağır silahlarla taciz ateÅŸi açan terör örgütü, birçok yerde ise yolları trafiÄŸe kapatarak PKK propagandası yaptı. Son yıllardaki verilere bakıldığında da örgütün saldırılarının arttığı açık bir ÅŸekilde görülüyor. Jandarma sorumluluk bölgesinde 2012'de bin 689 genel terör olayı meydana geldi, 2013'te bu rakam 658 oldu. 2014'te bin 255 terör olayı yaÅŸanırken, 2015 yılının ilk 7 ayında 832 terör olayı meydana geldi.

 

 

 

 

 



Adilerin iÅŸi

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, PKK'nın ambulans ekibini kaçırmasını, uyuyan polisleri öldürmesini “adilerin iÅŸi” ÅŸeklinde tanımladı. Operasyonlar için 'Barış Harekatı' ifadesini kullanan AkdoÄŸan, “Hem siyaset konuÅŸsun hem silahlar, diyen istismarcı anlayış çökmüÅŸtür. Demokrasimizi büyüteceÄŸiz ama halkın üzerinde baskı ve zulüm kurmak isteyenlere müsamaha etmeden” diye konuÅŸtu. PKK terörünün, demokrasiye ve milletin yaÅŸamsal haklarına kastettiÄŸini belirten AkdoÄŸan, “Kamu düzeni ve güvenliÄŸi çalışmaları, hak ve özgürlüÄŸü daraltmayı deÄŸil, güvence altına almayı amaçlıyor. Aziz milletimizin huzur ve güvenliÄŸi için 'Barış Harekatı'na katılan güvenlik güçlerimize teÅŸekkürler” dedi.

 

 

 

 

 



DavutoÄŸlu çifti saÄŸlıkçıları aradı

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eÅŸi Sare DavutoÄŸlu, Erzurum'da kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan saÄŸlık ekibiyle telefonda görüÅŸtü. BaÅŸbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre DavutoÄŸlu çiftinin, olayla ilgili bilgi aldığı görüÅŸmede, saÄŸlık personeline geçmiÅŸ olsun dileklerini ilettiÄŸi öÄŸrenildi. GörüÅŸmede, ambulans ekibinin de olayla ilgili bilgi verirken, “Terör örgütü üyeleri, ambulansı durdurunca, doÄŸum hastası kadını hastaneye yetiÅŸtirmeye çalıştığımızı söylememize raÄŸmen araca el koydular” ifadesini kullandığı belirtildi. Silopi'de Cudi Dağı yakınlarındaki özel ÅŸirkete ait termik
santralin kömür üretim sahasını basan bir grup terörist, 5 iÅŸ makinesini ateÅŸe verdikten sonra minibüsle vardiya deÄŸiÅŸimine gelen 15 iÅŸçiyi kaçırdı. PKK'lılar bir süre sonra çalışanları serbest bıraktı. Terör örgütü bölgedeki 5 iÅŸ makinasını da ateÅŸe verdi.

7 kamyon ateÅŸe verildi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Aksu köyü yakınlarındaki Silopi Elektrik Üretim A.Åž'ye ait 7 araç, terör örgütü PKK tarafından ateÅŸe
verildi. Araçlar kullanılamaz hale geldi. Olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.