Sosyal Medya

Güncel

Kalın: PKK, IŞİD'i bahane olarak kullanıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde yer alan yazısında Türkiye'nin kendi sınırından IŞİD'i temizlemek istediğini söyleyerek Çözüm Süreci ile ilgili de oldukça önemli mesajlar verdi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı makalede, hava operasyonlarıyla Türkiye-Suriye sınırının IŞİD'ten temizlenmesinin hedeflendiÄŸini söyledi. Kalın, PKK'nın da kendi çıkarı için çözüm sürecini manipüle ettiÄŸine dikkat çekti.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde kaleme aldığı makalede IŞİD'e karşı düzenlenen hava operasyonlarının amacının sınırda güvenliÄŸi saÄŸlamak olduÄŸunu söyledi.

İbrahim Kalın makalesinde şu ifadeleri kullandı:

Operasyonların hedefi Türkiye-Suriye sınırını IŞİD ve diÄŸer güvenlik tehditlerinden temizlemektir. Sınırın güvenliÄŸi, hem Türkiye hem de aralarında Özgür Suriye Ordusu'nun da bulunduÄŸu ılımlı Suriyeli muhalifler için kritik önemde.

Uluslararası toplumun Esad rejimini iktidardan uzaklaÅŸtırmada baÅŸarısız olması, Türkiye-Suriye sınırını, Türkiye için büyük bir güvenlik tehdidi haline getirdi. Son olaylar Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluÅŸturma çaÄŸrılarının önemini birkez daha gösterdi.

IŞİD ve PKK, ÅŸiddet ve terörizmi kullanarak siyasi kazançlar elde etmeye çalışıyor. hiçbir demokrasi buna müsaade etmez.

PKK'nın çözüm sürecini çıkarları için manipüle ettiÄŸi giderek açık hale geliyor.

PKK, Suriye'deki savaşı ve IŞİD'le mücadeleyi kendisine siyasi ve askeri alan oluÅŸturmak için bir bahane olarak kullanıyor. PKK, bu artan tansiyonla kısa vadeli kazanç hesapları yapıyor olabilir. Ama bu politikası Suriye'de geri tepecektir.

HDP, PKK'nın terörizm politikalarını haklı göstermek için çaba harcıyor. Saldırıları PKK üstlendiÄŸi halde HDP'liler PKK'yı kınamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.