Sosyal Medya

Güncel

PKK neden çıldırdı?

Vatan gazetesi yazarı İbrahim Kiras, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede ABD ile anlaştığı mutabakat maddelerinin PKK'yı çıldırttığını yazdı.



Vatan gazetesi yazarı Ä°brahim Kiras "PKK neden çıldırdı sanıyorsunuz?" baÅŸlıklı yazısında son dönemde artışa geçen PKK eylemlerini yorumladı.

O BÄ°T YENİĞİ TÜRKÄ°YE'NÄ°N ABD Ä°LE ANLAÅžMASI

"Biliyoruz ama yine de anlaşılamayan, çözülemeyen bir bit yeniÄŸi var bunca çılgınlaÅŸmalarının gerisinde" dedikten sonra yazır, o bit yeniÄŸini böyle açıkladı:

"O bit yeniÄŸini galiba Suruç katliamının hemen ertesinde IŞİD’e karşı baÅŸlatılan operasyon ve bu örgütle mücadele konusunda Batı Koalisyonu yani ABD ile anlaÅŸma ve uzlaÅŸma saÄŸlandığına iliÅŸkin haberler açığa çıkardı. 
Türkiye başından beri IŞİD karşıtı koalisyona destek veriyordu, istihbarat yardımı saÄŸlıyordu. Ancak sadece hava bombardımanıyla bu mücadelenin baÅŸarıya ulaÅŸamayacağını savunuyor ve Suriye sınırının içlerinde tampon bölgeler oluÅŸturularak sahadaki dost unsurlara yardım edilmesi suretiyle IŞİD’in temizlenebileceÄŸini anlatıyordu müttefiklerine Ankara.
Anlaşılan o ki son bir kaç aylık süreçte yaÅŸananlar bu konuda Ankara’nın tezinin doÄŸruluÄŸuna ikna etti Amerikalıları. Åžimdi Türkiye’nin öngördüÄŸü model çerçevesinde ve Türk askerinin daha etkin rol alacağı bir mücadele baÅŸlatılıyor IŞİD’e karşı.

IŞİD'DEN TEMİZLENECEK ALANLARA PYD SOKULMAYACAK

Yani PKK en büyük rakibi ve düÅŸmanı IŞİD’e karşı etkin bir mücadeleye giriÅŸtiÄŸi için Türkiye’ye savaÅŸ açmış görünüyor. Bunda bir mantık olamaz elbette. Öyleyse bir baÅŸka ayrıntı daha olmalı. Mesela, bir önceki mücadele konseptinde PYD güçleriyle iÅŸbirliÄŸi ve IŞİD’den temizlenen alanları PYD’ye bırakmak ÅŸeklindeki uygulamadan ABD’nin vazgeçmiÅŸ olması böyle bir ayrıntı olabilir. OluÅŸturulacak tampon bölgelerin denetiminin de Türkiye’de olması hasebiyle IŞİD’den boÅŸaltılacak arazinin bu mücadelede iÅŸbirliÄŸi yapılacak unsurlara, yani ÖSO güçlerine bırakılması akla daha yakın olduÄŸu için PKK son zamanlarda bu kadar çılgınlaÅŸtı belki de."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.