Sosyal Medya

Coğrafyamız

Müslüman Kardeşler'e sol kanat

Devrimci Sosyalist Hareket ile Müslüman Kardeşlerden birlik adımları atıldı. İhvan gençlerine açık bir devrim cephesi kurulması planlanıyor



Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan), Mısır'daki Devrimci Sosyalist Hareketi'nin "Ä°hvan gençlerine açık bir devrim cephesi kurulması" yönündeki önerisini memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Ä°hvan'ın feshedilen edilen siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Dış iliÅŸkiler Komitesi Sözcüsü Abdulmevcud ed-Derderi, yaptığı açıklamada, "Devrimci sosyalistlerin çaÄŸrısı, devrim için yeniden bir araya gelme ve devrimi geri kazanmak için çalışma yolunda bir vesile teÅŸkil ediyor" dedi.

Derderi, devrimci sosyalistlerin açıklamasının diÄŸer gruplara da örnek olması ve anlaÅŸmazlıkların giderilmesi için çalışılması gerektiÄŸini belirtti.

ÇaÄŸrıyı memnuniyetle karşılayan HAP Sözcüsü Ahmed Rami, "Ä°hvan, 25 Ocak Devrimi'nin özgürlük, sosyal adalet, onurlu yaÅŸam gibi hedeflerini gerçekleÅŸtirme temelleri üzerine kurulu bir iÅŸbirliÄŸiyle ülkenin içinde bulunduÄŸu krizin aşılması için birlikte çalışmak üzere toplumun tüm kesimlerine elini uzatmaktadır" diye konuÅŸtu.

Ä°hvan üyesi Amr Derrac da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Devrimci sosyalistlerin çaÄŸrısı, devrim yolundaki mesafelerin yaklaÅŸması yönünde iyi bir adım" ifadelerini kullandı.

Devrimci Sosyalist Hareketi, 19 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklamada, "Öldürülen, gözaltına alınan, fikir özgürlüÄŸünden mahrum bırakılan Ä°hvan gençlerine açık bir devrim cephesi kurulması" çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, Ä°hvan üyelerinin temsil ettiÄŸi barışçıl Ä°slamcı muhalefet ile ÅŸiddet benimseyen gruplar arasında ayrım yapılması gerektiÄŸini vurgulamıştı.

Mısır'da 80'li yılların sonlarında ön plana çıkan Devrimci Sosyalist Hareketi, uzun yıllar ülkede hüküm süren Hüsnü Mübarek rejimi karşıtı eylemlere katılmış, 25 Ocak 2011 devriminde ön saflarda yer almıştı.

Devrimin ardından hareket, ülkenin seçilmiÅŸ ilk cumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi yönetimine de karşı çıkmış, 30 Haziran 2013'de ordunun yönetime el koyması öncesinde düzenlenen gösterilere destek vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.