Sosyal Medya

Güncel

Türkiye DAEŞ operasyonunu BM'ye bildirdi

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı düzenlenen operasyonların gerekçesini BM'ye iletti.



Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki DAEÅž terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarının gerekçesini BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e iletti.

AA'nın edindiÄŸi bilgiye göre, BM Güvenlik Konseyi BaÅŸkanlığı'na gönderilen ve Suriye ve bölgede yaÅŸananların anlatıldığı mektupta, bu krizin Türkiye'ye yönelik güvenlik riski oluÅŸturduÄŸu, Suriyeli sığınmacılar nedeniyle de Türkiye'nin önemli bir yükün altında bulunduÄŸu kaydedildi.

 Krizin başından beri Suriye kaynaklı saldırılar sonucu, 158 Türk vatandaşının hayatını kaybettiÄŸi vurgulanan mektupta, Suriye'nin terör örgütü DAEÅž için güvenli bir barınak haline geldiÄŸi, örgütün bölgeyi eÄŸitim, finansman ve sınır ötesi saldırı amacıyla kullandığı belirtildi.

Mektupta, Suruç'taki saldırının Türkiye'nin DAEÅž'in eylemleri konusunda açık ve yakın bir tehdit altında bulunduÄŸunu gösterdiÄŸi, karakola yapılan saldırıda da bir astsubayın ÅŸehit edildiÄŸi kaydedildi. Ayrıca, Suriye rejiminin topraklarından kaynaklanan bu tehditleri bertaraf etmeye kabiliyet ve niyetinin olmadığı vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.