Sosyal Medya

Güncel

PKK, kaçırdığı kişileri serbest bıraktı

PKK tarafından kaçırılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 15 işçi ile Erzurum Tekman ilçesindeki 3 sağlık görevlisi serbest bırakıldı.



DHA'nın haberine göre, Silopi'nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı'nda bulunan Silopi Elektrik A.Åž.’ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir ÅŸirketin ÅŸantiyesi Cumartesi günü sabah saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından basıldı.

Åžantiyedeki altı iÅŸ makinesini yakan grup, 15 iÅŸçiyi de yanlarına alarak uzaklaÅŸtı. PKK alıkoyduÄŸu 15 iÅŸçiyi daha sonra salıverdi.

Aynı ÅŸantiyeyi dört gün önce de basan PKK'lılar iÅŸ makinelerini ateÅŸe vermiÅŸ, kaçırdıkları iki iÅŸçiyi daha sonra serbest bırakmıştı.

SaÄŸlık görevlileri de serbest

Erzurum'un Tekman ilçesinde ambulansla göreve giderken PKK'lılar tarafından kaçırılan 3 saÄŸlık görevlisi de serbest bırakıldı.

Cuma günü hamile ve hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla köyüne doÄŸru yola çıkan ambulansla saat 18:00 sıralarında GPS (Küresel Konumlama Sistemi) baÄŸlantısı kesilmiÅŸti. PKK'lıların kaçırdığı ambulans ÅŸoförü, hemÅŸire ve acil tıp teknisyeni Cumartesi günü saat 04:00 sıralarında Tekman ilçesine baÄŸlı Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

Ä°l SaÄŸlık Müdürü Serhat Vançelik, "Üç görevlimizin de saÄŸlık durumları iyi. Olay sonrası ailelerine haber verilmiÅŸti. Ä°fadelerine baÅŸvuruldu, ÅŸu an aileleriyle birlikteler. Nereye ve kimler tarafından götürüldükleri henüz belli deÄŸil" diye konuÅŸtu.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eÅŸi Sare DavutoÄŸlu, saÄŸlık ekibini arayıp geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.

BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan Twitter hesabından, "GeçmiÅŸte bebekleri öldüren PKK ÅŸimdi de hastaya giden ebeleri kaçırarak, doÄŸmamış bebekleri öldürmeye çalışıyor. Ambulans ekibini kaçırmak ancak uyuyan polisleri öldüren adilerin iÅŸi olur. Kanlı terör saldırılarına suskun kalanlar mücadeleye laf söylüyor" diye yazmıştı.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.