Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu PKK ve IŞİD operasyonlarını anlattı

TSK'nın gece yarısı IŞİD ve PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi.



Türk Silahlı Kuvvetleri dün Suriye'de bulunan IŞİD hedefleriyle birlikte Kuzey Irak'ta bulunan PKK kamplarına yönelik operasyon düzenledi.

Dün gece yarısı baÅŸlayan ve sabaha kadar süren operasyonlar sonrası BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlucanlı yayında açıklamalarda bulundu.

IŞİD'E 3, PKK'YA 2. DALGA OPERASYON

DavutoÄŸlu açıklamalarında IŞİD'e yönelik üçüncü, PKK'ya ise ikinci dalga operasyonlar için talimat verdiÄŸini bildirdi:

"PerÅŸembe günü saat 3'te DEAÅž'a yönelik baÅŸarılı bir operasyon gerçekleÅŸtirildi. Suriye'ye 3 K. Irak'a 2. dalga operasyon talimatı verdim. Kararlılığımızdan kimsenin ÅŸüphesi olmamalı. Neticelerini etüt ederek buna karar verdik.

"590 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

22 ilde süren operasyonlarda da dün gece de 288 terör unsuru polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Åžu anda 590 kiÅŸi gözaltına alınmış durumdadır. Bu operasyon kararı askeri yetkililerimiz, bakanlıklarımızın deÄŸerlendirmeleri çerçevesinde son olarak güvenlik zirveri kararında hayata geçirildi.

7 HAZÄ°RAN'DAN BU YANA 281 TERÖR EYLEMÄ°

3 unsura dikkat çekiyorum. Türkiye 7 Haziran'da demokratik bir seçim yaÅŸadı. Nerelerden talimat aldığı malum çevreler 3 terör örgütünü birden harekete geçirdi. Bu operasyonların birinci amacı Türkiye'deki özgürlükleri korumaktır. Demokrasi ve özgürlük alanları korunacaktır. Kimsenin kamu düzenini sarsmaya izin vermeyeceÄŸiz. 2. olarak, bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür. 7 Haziran'dan bu yana 121 silahlı saldırı 15 adam kaçırma 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. 5 asker ve polisimiz ÅŸehit edilmiÅŸtir.

"DEVLET SESSÄ°Z KALMAZ"

Bu zaman zarfında istifamızı vermiÅŸ ve görevi sürdürme talimatı alsak da ülkemizin geleceÄŸini dünüÅŸür, gerekenleri yaparız. Çatışmasızlıktan bahsedenler siyasi bazı çevreler ÅŸunu bilsinler; uyurken ÅŸehit edilen 2 polisimizin faillerine bunu sorsunlar. Siz sessiz kalırsınız ama devlet sessiz kalmaz. Kimin parmağı varsa hepsinin cezası verilecektir"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.