Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Irak'taki kamplar vuruldu

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları dört yıl aradan sonra Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu. Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan uçaklar PKK'nın Zap, Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin'deki kamplarını bombaladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Tehdit nereden gelirse gelsin devletimiz gereken adımları atacaktır" açıklamasından saatler sonra Türk jetleri yeniden Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandı. Yerel kaynaklar kaynaklar F-16'ların hem Kuzey Irak'taki PKK hem de Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduÄŸunu söyledi. DoÄŸan Haber Ajansı, Türk savaÅŸ uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kamplarına hava saldırısı düzenlediÄŸini duyurdu. PKK'nın Zap'taki kritik lojistik kampıyla Gare, Haftanin, Metina, Hakurk ve AvaÅŸin vuruldu. Zap'ı vuran uçaklar, PKK'nın ana kampı Kandil'e yönlendi.

'Cehennem topu'

Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına baÄŸlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesi'nde konuÅŸlu bulunan ve "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri ile PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kampları ateÅŸ altına alındı.

AFP'ye konuÅŸan PKK sözcüsü Bahtiyar DoÄŸan, saat 23:00'ten itibaren sınıra yakın pozisyonlarının hem Türk F-16'ları hem de karadan top atışlarıyla vurulduÄŸunu söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonu tam da ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Kuzey Irak'ta Kürt Bölgesel Yönetimi'nin BaÅŸkanı Mesut Barzani ile görüÅŸmesinin hemen ardından geldi. 

Bir saati aÅŸkın süre devam eden ve ilçe merkezinden de sesi duyulan top atışlarında, belirlenen hedeflerin baÅŸarıyla etkisiz hale getirildiÄŸi öÄŸrenildi.

Çankaya'da özel güvenlik zirvesi

 BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun baÅŸkanlığında operasyonların hemen ardından Çankaya KöÅŸkü'nde özel güvenlik zirvesi toplandı.  Saat 02.20'de baÅŸlayan toplantı, 1 saat 10 dakika sürdü. toplantıya, BaÅŸbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın AkdoÄŸan, Ä°çiÅŸleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Feridun Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay Ä°kinci BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Kemal MadenoÄŸlu, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Feridun SinirlioÄŸlu, BaÅŸbakanlık BaÅŸmüÅŸaviri Hatem Ete, BaÅŸbakanlık DışiÅŸleri BaÅŸdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve  BaÅŸbakanlık Basın BaÅŸdanışmanı Osman Sert katıldı.

 

[FotoÄŸraf: AA]

 

Toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk operasyonla ilgili brifing verdi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin PerÅŸembe günkü operasyonunda Suriye'deki IŞİD hedefleri vurulmuÅŸtu.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada gerekirse Suriye hava sahasına da girilebileceÄŸini söylemiÅŸti.

DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan akÅŸam saatlerinde yapılan açıklama ile Türkiye’deki askeri üslerin ABD ve koalisyon ülkelerine ait insanlı ve insansız uçaklara açıldığını, Türk Hava Kuvvetleri’nin de operasyonlara iÅŸtirak edeceÄŸini söylenmiÅŸti.

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.