Sosyal Medya

Dünya

IŞİD'e hava operasyonu dünya medyasında

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e yönelik düzenlediği hava operasyonunu büyük medya kuruluşları da duyurdu



Dünya medyası, Türk jetlerinin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonunu “flaÅŸ geliÅŸme” olarak duyurdu. Ä°lk olarak AP ve Reuters'ın geçtiÄŸi haber, dünyadaki büyük medya kuruluÅŸlarının tamamı tarafından da paylaşıldı.

AP

AP, TRT’ye dayandırdığı haberinde, “Türk savaÅŸ uçakları, Suriye’de IŞİD hedeflerini vurdu” ifadesini kullandı. Türk savaÅŸ uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmediÄŸinin belirtildiÄŸi haberde, operasyonun, IŞİD mensuplarının Suriye’den açtığı ateÅŸle bir Türk askerini öldürmesinden bir gün sonra geldiÄŸi” vurgulandı. AP sonraki haberlerinde, BaÅŸbakanlık tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi. Diyarbakır Hava Üssü'nden kalkan F-16'ların, Kilis'te sınır hatta boyunca IŞİD hedeflerini akıllı bombalarla vurduÄŸu" aktarıldı.

REUTERS

Reuters ise bir Türk güvenlik yetkisine dayandırdığı haberi, “Türk savaÅŸ uçakları, Cuma günü erken saatlerde, sınırı geçmeden Suriye’deki dört IŞİD hedefini vurdu” ifadesiyle geçti. Reuters haberinde hava harekâtının bir askerin katledilmesinden bir gün sonra yapıldığını hatırlattı.

BBC

Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu BBC, operasyonu BaÅŸbakanlık'ın açıklamasının ardından duyurdu. "Türkiye hükümeti, Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladı" spotuyla geçtiÄŸi haberde BBC, dün bir askerin hayatını kaybettiÄŸi IŞİD saldırısına ve pazartesi günü yaÅŸanan Suruç katliamına vurgu yaptı.

GUARDIAN

Gazete IŞİD'in dün sınırdan gerçekleÅŸtirdiÄŸi ve ölüme sebep olan saldırının ardından hava operasyonuna geçtiÄŸini duyurdu. Gazete TRT, NTV gibi televizyon kanallarına dayandırdığı haberde son saldırıların Türkiye'de IŞİD endiÅŸesini arttırdığını vurguladı.

TIMES

The Times gazetesi de, Türkiye jetlerinin Suriye’de IŞİD hedeflerine ilk kez sınır ötesi hava operasyonu yaptığını yazarak, üç adet F-16’nın Diyarbakır’dan havalanarak bir operasyon baÅŸlatıldığını, Havar sınırı yakınında üç menzilin hedef alındığını belirtti.

Gazete bunun IŞİD’e karşı yapılan en geniÅŸ operasyon olduÄŸun ifade etti.

DAILY TELEGRAPH VE INDEPENDENT

Daily Telegraph gazetesi, Türkiye'nin ABD'ye Ä°ncirlik Üssü'nü IŞİD'e yönelik hava saldırılarında kullanma izni vermesini birinci sayfasından duyurdu. Gazete bu geliÅŸme ile ilgili olarak, "Türkiye IŞİD'le savaÅŸa katıldı" yorumunda bulundu.

Daily Telegraph, ABD'nin artık IŞİD’e Türkiye'den saldırabileceÄŸini belirtiyor. Gazete saldırılarda hem jetlerin hem de insansız hava araçlarının kullanılabileceÄŸini aktarıyor.

Independent gazetesi de Türkiye'nin bu kararını kısa bir haberle duyuruyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.