Coğrafyamız
DAEŞ'den korkunç plan: 700 canlı bomba!
![](resimler/detay/101510.jpg?)
Suriye ve Irak’ta peş peşe yenilgiler alan DAEŞ, örgütün motivasyonunu ayakta tutabilmek için 700 canlı bombayı devreye sokuyor.
Örgütün bu kapsamda 120 kiÅŸiyi uyuyan hücreler olarak bazı ülkelere gönderdiÄŸi öÄŸrenildi.
Irak'ın Kerkük ve Tikrit, Suriye'de Kobani, Haseke ve Halep'te ağır yenilgiye uÄŸrayan terör örgütü DAEÅž'in, motivasyonu yükseltmek için kanlı bir planı devreye sokacağı belirtildi.
Mayıs ayından bu yana Irak'ın Musul kenti merkezi koordinasyonlarına hız veren DAEÅž'in örgüt içinde 700 canlı bomba belirlediÄŸi ve bunları ABD, Kanada, Avrupa BirliÄŸi ülkeleri, Rusya ve Türkiye gibi ülkelere bir kısmını gönderdiÄŸi bir kısmını da göndermeye hazırlandığı bildirildi. Mayıs ve Haziran ayı içinde 120 intihar bombacısının uyuyan hücreler olarak önceden belirlenen bölgelere yollandığı, geriye kalanların da yıl sonuna kadar sevk edileceÄŸi belirtiliyor.
MÄ°SÄ°LLEME YAPMAK Ä°ÇÄ°N
Bu kapsamda belirlenen hedef ülkelerde uyuyan hücreler olarak kalmayı hedefleyen DAEÅž üyelerinin, terör örgütüne yönelik her operasyonun ardından harekete geçirileceÄŸi iddia ediliyor. Iraklı askeri kaynaklar, Musul merkezli sürdürülen koordinasyonun başında 3'ü Çeçen asıllı olmak üzere 9 kiÅŸinin yer aldığı ve canlı bomba ve uyuyan hücrelerle iletiÅŸim kanallarının bu merkez üzerinden sürdürüleceÄŸini belirlediklerini ifade ediyorlar.
ÜÇ MERKEZDEN FÄ°NANS AKTARIMI
Kaynaklar, militanların maddi ihtiyaçları için ise BaÄŸdat, Amman ve Kuveyt üzerinden farklı döviz büroları aracılığı ile para transferlerinin gerçekleÅŸebileceÄŸini ancak bunun takibinin imkansız olduÄŸuna vurgu yapıyor. Terör örgütünün, motivasyonu arttırmak ve kendisine yönelik operasyonları tehdit ve korku algısıyla geri püskürtmeyi amaçladığı düÅŸünülüyor.
BOMBACI KAMERADA
Åžanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde gerçekleÅŸtirilen ve 32 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirmesi 104 kiÅŸinin yaralanmasına yol açan intihar bombacısının görüntülerine ulaşıldı. Ailesinden alınan örnekler sonucu intihar bombacısı olduÄŸu tespit edilen Åžeyh Abdurrahman Alagöz, polis kamerasının gördüÄŸü kapının tam tersi istikametten Amara Kültür Merkezi'ne girdi. Orada bulunan özel bir iÅŸyerinin kamerasından bombacı tespit edildi. (YeniÅŸafak)
Henüz yorum yapılmamış.