Sosyal Medya

YaÅŸam

İzmir'de dövülen Suriyeli çocuğun artık yüzü gülüyor

Olayın ardından Küçük Ahmed bulundu ve devletin yardım elini uzatmasıyla Ahmed’in yüzü gülmeye başladı.



Ä°zmir Basmane Meydanı'nda ekmek parası kazanmak için mendil satarken, esnaf tarafından darp edilen Suriyeli küçük Ahmed'in fotoÄŸraflarının basına yansımasıyla Türkiye ayaÄŸa kalktı.

Suriyeli küçük Ahmed’in elinde; satmaya çalıştığı mendili, çıplak ayakları ve kanayan burnuyla objektiflere yansıması herkesin yüreÄŸini daÄŸladı. Olayın ardından Küçük Ahmed bulundu ve devletin yardım elini uzatmasıyla Ahmed’in yüzü gülmeye baÅŸladı.

YaÅŸadığı korku dolu anları anlatan Ahmed, ailesi için mendil satmaya devam edeceÄŸini söyledi. Vücudundaki darp izlerini de gösteren Ahmed, kendisine 5 kiÅŸinin saldırdığını ifade etti.

“BURNUMDAN KAN GELÄ°NCE ÇOK KORKTUM”

YaÅŸadığı acı dolu anları anlatan Ahmed Hamdo, “Abla ben mendil satıyorum. BeÅŸ kiÅŸi beni dövdü. Sonra polis geldi. Burnumdan kan akmaya baÅŸlayınca çok korktum. Maddi durumumuz kötü olduÄŸu için satmaya devam edeceÄŸim” dedi.

“YALNIZ KALDIÄžIMDA AÄžLIYORUM”

Ä°ki odalı bir evde, akrabalarıyla birlikte 12 kiÅŸi yaÅŸayan Ahmed ve ailesi gördükleri ilgi karşısında ÅŸaşırdıklarını ifade etti. BeÅŸ çocuk annesi Gusun Ubeyd, içinin sızladığını ve oÄŸlunu o halde görünce aÄŸladığını söyledi. Suriye’deki savaÅŸ ortamı biter bitmez ülkelerine geri dönmek istediklerini belirten Ubeyd, "YetiÅŸmiÅŸ insanların onu dövmesi beni rahatsız ediyor, yalnız kaldığımda aÄŸlıyorum. Onun kanlar içindeki burnunu gördük ve anne baba olarak çok üzüldük" diye konuÅŸtu.

“AHMED MECBUREN ÇALIÅžIYOR YOKSA OKUYORDU”

Ahmed’in babası Abdul Abdullah ise Ahmed’in kanlar içindeki halini sosyal medyadan gördüklerini belirterek ÅŸunları söyledi: “Bu olaydan sonra çok rahatsız olduk, bir de komÅŸular bizi çok rahatsız etti. Bir an önce Suriye’ye dönmek istiyoruz. Suriye’deki ÅŸartların zor olmasından dolayı buradayız. Yoksa savaÅŸ ortamı bitse hemen döneceÄŸiz. Ahmed, Türkiye’ye geldiÄŸinden beri çalışıyor, buradaki ÅŸartlardan dolayı çalışıyor. Maddi durumu az olduÄŸu için çalışıyor, yoksa Suriye’de okula gidiyordu."

“ŞİMDÄ°YE KADAR AHMED’Ä° HÄ°Ç DÖVMEDÄ°K”

Abdul ve Gusun çifti, oÄŸulları Ahmed’i ÅŸu ana kadar hiç dövmediklerini belirterek, “Åžimdiye kadar Ahmed’i hiç dövmedik. Ahmed’e bu yaşına kadar herhangi bir tokat atmadığımız gibi onu kanlı halde gördüÄŸümüzde çok etkilendik” ifadelerini kullandı.

“3 MÄ°LYON KİŞİ Ä°ÇÄ°N 70 MÄ°LYON ÖLMEZ”

Mahalleli ise Suriyeli aileden ve Suriyelilerden rahatsız olduklarını dile getirdi. Suriyeli ailenin yan komÅŸusu olan AyÅŸe Erkan, ailenin çevreye sürekli zarar verdiÄŸini ve baba Abdul’un oÄŸlunu sürekli dövdüÄŸünü ve dilendirdiÄŸini iddia etti. Ailenin sürekli gürültü yaptığını belirten AyÅŸe Erkan, “Aslı gerçeÄŸi var mı bilmiyorum. Adam, çocuklarını ve karısını dövüyor onları dilendiriyor. Ä°kaz ettik, sabaha kadar gürültü yapıyorlar. Sabah gün ışıyınca uyuyorlar. Kaç kere polis çağırdık. Yan taraf, biz, karşı taraf mahalleli olarak rahatsızız. Kaç kere polis çağırdık. Canımızdan korkuyoruz. Valilik çare bulsun bunları sınır dışı etsin. KahramanmaraÅŸ Valisi ne yaptı, sınır dışı etti. Kestiler insanları. Ben korkuyorum yani. Bir yerden kaç kiÅŸi çıkıyorlar. Ben Türk vatandaşıyım, TC kimliÄŸim var. Ben oy kullanıyorum, oy topladım BaÅŸbakan için, AK Parti için, ÅŸu düÅŸtüÄŸüm hale bak, ÅŸimdi ben kime vereceÄŸim oyumu. 3 milyon kiÅŸi için 70 milyon kiÅŸi ölmez, ölemez. Çocuklarımız bakın öldü 30 kiÅŸi” diye konuÅŸtu.

AyÅŸe Erkan, aÄŸabeyinin Suriyeli aileye iÅŸ verdiÄŸini ancak çalışmadıklarını da öne sürerek ÅŸöyle devam etti: "Bu adam çocuÄŸu dövüyor, karısını da dövüyor, dilendiriyor. Benim abim bunun kardeÅŸini iÅŸe götürdü, öÄŸlene kadar çalışmış, abim boya iÅŸleri yapıyor, bir bakmış yok, bakmış uyuyor, yatıyor. Çünkü sabaha kadar uyumuyorlar bu insanlar, çalışma yok, rahatlıkları yerinde. Bize yazık deÄŸil mi? Tamam aldık acıdık ama ne oldukları belirsiz. Bir ara birileri kaldı 10 kiÅŸi mi ne IŞİD’ciler mi neydi sonra kayboldular. Bilinmiyor ne oldukları çünkü sınır kapıları açık, alınlarında mı yazıyor terörist oldukları girip çıkıyorlar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.