Sosyal Medya

Güncel

Umutlarını kestiler: Erken seçim geliyor!

AK Parti ve CHP arasında koalisyon görüşmeleri henüz sürerken CHP’den erken seçim sesleri yükselmeye başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu “erken seçim güçlü ihtimal” derken halefi Baykal ise seçim tarihini Kasım olarak açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın hükümeti kurmakla görevlendirdiÄŸi AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu siyasi partilerle ilk tur koalisyon görüÅŸmeleri yaparken, CHP kanadından yapılan açıklamalar CHP’nin hükümet kurulacağı inancını taşımadığını ortaya koydu.

Bu tür açıklamaların AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüÅŸmelerine sekte vurduÄŸu yorumları da yapılıyor. CHP Genel lideri KılıçdaroÄŸlu dün bir gazeteye verdiÄŸi röportajında bir yandan 4 yıllık bir hükümete iÅŸaret ederken diÄŸer yandan seçimin güçlü bir olasılık olduÄŸunu öne sürdü.

KILIÇDAROÄžLU: ERKEN SEÇÄ°M GÜÇLÜ BÄ°R OLASILIK

“Nasıl bir hükümet olmalı?” sorusuna KılıçdaroÄŸlu, “Yüksek profilli 4 yıllık hükümet. Ağır sorunların çözümü belli bir süreyi ve kararlılığı gerektiriyor. Sayın DavutoÄŸlu’na da ifade ettim. Koalisyonu kuracak partilerin samimi olması ve birbirlerine güvenmesi gerekiyor” yanıtını verdi. “Erken seçimi ne kadar olası görüyorsunuz?” sorusu üzerine KılıçdaroÄŸlu, “Erken seçim hala güçlü olasılık” dedi. 

BAYKAL: TÄ°YOTRODAN Ä°BARET

CHP eski Genel BaÅŸkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti’nin hükümet kurmak istemediÄŸini iddia ederek, “Koalisyon görüÅŸmeleri tiyatrodan ibaret. Kasım’da seçim var” dedi. Antalya’da çeÅŸitli temaslarda bulunan Deniz Baykal  Türkiye’de 13 yıllık dönemde en olumlu geliÅŸmenin 7 Haziran’da yaÅŸandığını ileri sürerek, “7 Haziran seçimlerinde halk hükümete ‘sizi beÄŸenmeyenlerle uzlaşın’ talimatı verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede bir siyasi rahatlama oldu. Siyasete memnuniyet geldi. Siyasi kutuplaÅŸma yaÅŸanmamaya baÅŸladı” diye konuÅŸtu.

CHP HEYETİ DEĞİŞMEDİ

AK Parti ile koalisyon müzakerelerini sürdüren CHP, görüÅŸme heyetinde, ilk tur görüÅŸmelerde yer alan isimlerin bulunacağını açıkladı. BaÅŸbakan’ın CHP’yi ziyareti sırasında CHP kabul heyetinde genel baÅŸkan yardımcıları Faik Öztrak, Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Ä°stanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi yer almıştı. CHP’den yapılan yazılı açıklamada, Ömer Çelik ve Haluk Koç arasında yapılan toplantıda, görüÅŸmelerin baÅŸlaması için nerede ve ne zaman toplanılacağı konusunun, hükümeti kurmakla görevlendirilen tarafça belirleneceÄŸinin ifade edildiÄŸine iÅŸaret edildi. Heyette ilerlemeye göre deÄŸiÅŸiklik yapılabiliceÄŸi de kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.