Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'e hava operasyonu

Kilis'te bir astsubayın, Suriye'deki IŞİD üyelerince öldürülmesinin ardından, örgütün Türkiye sınırına yakın hedefleri üç F-16 tarafından vuruldu. Operasyonda IŞİD'e ait iki karargah ve bir toplama noktası hedef alındı.



Suriye'deki IŞİD üyeleri tarafından açılan ateÅŸ sonucu bir astsubayın ÅŸehit olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 F-16 uçağı, sınır ötesindeki IŞİD hedeflerini vurdu.

Hava operasyonunda Kilis'in Seve köyünün karşısındaki Suriye'nin Havar köyünde bulanan IŞİD hedefleri bombalandı. Patlama sesleri Kilis'ten de duyuldu.

Ä°ki gün önce Kilis ValiliÄŸi tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. 

Operasyon kararı dün düzenlenen Özel Güvenlik Toplantısı'nda alındı. Gece 3:12'de Diyarbakır'dan havalanan uçaklar, bir saat 12 dakika havada kaldı, örgüte ait 3 hedefi vurduktan sonra 4:24'te üslerine döndü.  

3 hedefe 4 bomba

Operasyon, BaÅŸbakanlık'ta kurulan Koordinasyon Merkezi ve Genelkurmay Harekat BaÅŸkanlığı tarafından koordine edildi. 

Hava operasyonuyla ilgili resmi açıklama da BaÅŸbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapıldı. Açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEÅž terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Saat 03:12’de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan  3 F-16 havalanmış, 03:40 - 03:53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEÅž terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuÅŸtur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04:24’te üslerine intikal etmiÅŸlerdir."

Açıklamanın sonunda, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliÄŸini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır" denildi. 

ErdoÄŸan, Fidan'la görüÅŸecek

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ı Tarabya KöÅŸkü'nde kabul edecek. GörüÅŸme saat 15.00'da baÅŸlayacak.

Kaynak: Al Jazeera, Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.