Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Figen Yüksekdağ'dan Diyarbakır açıklaması

"Sırtımızı terör örgütüne dayadık" diyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da yaşanılan saldırı hakkında "Ben gerildim" dedi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, Suruç'taki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavisi Ä°stanbul Anadolu yakasındaki özel bir hastanede süren 19 yaşındaki GüneÅŸ ErzurumluoÄŸlu'nu ve ailesini ziyaret etti.

BEN GERÄ°LDÄ°M

Diyarbakır'da bir polis memurunun ÅŸehit edilmesi olayıyla ilgili, "Ben gerilim, saldırı, çatışma ve ölüm olaylarının en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Bu süre içinde yaÅŸamını kaybeden bütün insanlarımızın ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum" ifadelerini kullanan YüksekdaÄŸ, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

SİLAHLARIN DEĞİL, İNSANLARIN KONUŞTUĞU BİR ORTAMI GELİŞTİRMEK GEREKİYOR

"Suruç'ta yaÅŸanan patlamadan sonra Türkiye'de art arda gerilimi sürdürecek gerilimlerin yaÅŸanmasını tasvip etmek mümkün deÄŸil. 2013 Nevruz'undan itibaren ÅŸunu anlatmaya çalışıyorduk; Türkiye'de silahların deÄŸil insanların konuÅŸtuÄŸu, bir siyasi ve sosyal yaÅŸam kurmak mümkün. Bunun için de bir demokratik siyaset ortamı geliÅŸtirmek gerekiyor.

ÇABALAR TEK TARAFLI OLUNCA, ÇATIÅžMA VE ÖLÜM DE KENDÄ°SÄ°NE ALAN BULUYOR

Barış ve çözüm sürecinin önünü açmak gerekiyor. Ama ne yazık ki bu çabalarımız hep tek taraflı olmak durumunda kaldı. Çabalar tek taraflı olunca, çatışma ve ölüm de kendisine alan buluyor. Bizim artık bu alanı kapatmamız gerekiyor.

MESAJ ÇOK NETTÄ°

Bakın mesaj çok netti. O 32 gençten kimisi Hakkari'dendi. Kimisi MuÅŸ'tandı. Kimisi Bursa'dan, Ä°stanbul'dan, Samsun'dan Trabzon'dan, EskiÅŸehir'den, Türkiye'nin dört bir yanından kimisi Alevi'ydi, kimisi Sünni'ydi. Kiminin cemevinden kiminin camiden cenazesi kaldırıldı. Ve deÄŸiÅŸik uluslardandı. Kimisi, Türkmen'di, kimisi Laz'dı, kimisi Kürt'tü. Bir arada durup hangi deÄŸerlerde buluÅŸacağımızı gösterdiler. Barışçıl bir hareket tarzıyla iÅŸaret ettiler.

Ä°KTÄ°DARI BU YOLA DAVET EDÄ°YORUM

Biz iÅŸte bütün Türkiye olarak, siyaset olarak gençlerin iÅŸaret ettiÄŸi bu barışçıl demokratik yolun üzerinden gitmeliyiz. Onların verdikleri bu mesajı dikkate almalı ve siyaseti ona göre dizayn etmeliyiz. Bu nedenle ben gerilim, saldırı, çatışma ve ölüm olaylarının en kısa sürede sona ermesini diliyorum. Bu süre içinde yaÅŸamını kaybeden bütün insanlarımızın ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Bu süreci normalleÅŸtirmenin tek yolu barış ve demokrasi çizgisinden sapmamaktır. Her ÅŸeyden önce siyasal iktidarın barış ve demokrasi yoluna girmesidir. Ben bugün bir kere daha siyasi iktidarı bu yola davet ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.