Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı'ndan IŞİD yalanlaması

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın DAEŞ ile ilişkili olduğu yönündeki iddialar yalanlandı.



CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezi, bazı basın organlarında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan ve kızı Sümeyye ErdoÄŸan'ın IŞİD ile iliÅŸkili olduÄŸu yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 'Türkiye ile DAEÅž arasında iliÅŸki bulunduÄŸu izlenimi uyandırmak için algı operasyonları yapıldığı' kaydedilerek, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın çocukları ile ilgili iddialarında bunun bir parçası olduÄŸu vurgulandı. ErdoÄŸan'ın çocukları ile IŞİD arasında iliÅŸki olduÄŸu yönündeki iddiaların mesnetsiz olduÄŸu belirtilerek; 'Bu tür iftira ve yalanlara aracılık etmek, gazetecilik etiÄŸiyle baÄŸdaÅŸtırılamayacağı gibi kiÅŸilik haklarına da aleni bir saldırı niteliÄŸi taşımaktadır' denildi.

CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler kullandı: 'Türkiye ile terör örgütü DAEÅž arasında iliÅŸki bulunduÄŸu izlenimi uyandırarak, ülkemizin imajını zedelemeyi amaçlayan algı operasyonlarına her gün bir yenisi eklenmektedir. CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı, oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan'ı ve kızı Sümeyye ErdoÄŸan'ı, DAEÅž ile iliÅŸkili göstermeye çalışan ve son günlerde ahlaksızca piyasaya sürülen mesnetsiz iddialar da, Türkiye'ye karşı yürütülen karalama kampanyasının bir parçası olup tümüyle yalandır. Esed rejimi ve iÅŸbirlikçilerinin destekçisi olan bir takım yabancı internet sitelerinde uydurulan bu çirkin iftiralar, Türkiye aleyhtarlığıyla dikkati çeken bazı mecralar tarafından da alıntılanmakta, Türkiye'de ise tezviratı adeta meslek edinen kimi internet siteleri tarafından haber kisvesi altında dolaşıma sokulmaya çalışılmaktadır. Bu tür iftira ve yalanlara aracılık etmek, gazetecilik etiÄŸiyle baÄŸdaÅŸtırılamayacağı gibi kiÅŸilik haklarına da aleni bir saldırı niteliÄŸi taşımaktadır. VatandaÅŸlarımızın da canına kast eden terör örgütü DAEÅž'e karşı Türkiye'nin öteden beri kararlı biçimde mücadele vermekte olduÄŸu gerçeÄŸi, hiçbir surette örtbas edilemez. Ä°ftiralara iliÅŸkin tüm hukuki haklarını mahfuz tutan Sayın CumhurbaÅŸkanımız, medya organlarını, Türkiye'yi hedef alan algı operasyonlarına alet olmama hususunda gerekli duyarlılığı göstermeye davet etmektedir.'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.