Sosyal Medya

Güncel

Somalı madencilere müjde!

Somalı madencilere TOKİ'den ev yapılacağı müjdesi verildi. TOKİ Başkanı Turan, "Bin, bin 500 ya da 2 bin, 2 bin 500 adet arazi üretimine göre başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere satışı yapılacak" dedi.



BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi (TOKÄ°) BaÅŸkanı Ergün Turan, Soma'da madenciler için düÅŸük taksitlerle konut yapılacağının müjdesini verdi.

Turan, Manisa Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ ile birlikte Soma'da maden kazasında yaÅŸamını yitiren madencilerin ailelerine teslim edilecek yapımı süren konut alanında incelemede bulundu.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Soma Belediye BaÅŸkanı Hasan Ergene ile ÅŸantiye sorumlularından bilgi alan Turan, DoÄŸuÅŸ Grubu'nun 40 dönümlük alan üzerinde yaptırdığı 301 konut ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nce finanse edilen ve TOKÄ° tarafından yapımı süren 301 konut alanını ziyaret etti.

Turan, konutların aynı anda tamamlanması gerektiÄŸini hatırlatarak, bu yönde ÅŸantiye görevlilerini uyardı.

Ä°ncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Turan, konutların madenci yakınlarına gelecek yıl teslim edileceÄŸini ve gecikmenin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Turan, "Ä°nÅŸaat alanlarında incelemede bulunduk ve inÅŸallah önümüzdeki yaz aylarında bu konutlara vatandaÅŸlarımıza teslim etmiÅŸ ve vatandaÅŸlarımız da konutlara taşınmış olacak. Konut yapımlarının ileri aÅŸamada olduÄŸunu yerinde gördük. Ä°ÅŸimiz yüksek tempolu bir iÅŸ, daha önümüzde yaklaşık 7-8 aylık daha bir süresi var. Ä°nÅŸallah verilen iÅŸ bitimi süresinden önce teslim edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Somalı madencilere konut müjdesi

TOKÄ° BaÅŸkanı Turan, açıklamasında, yerel yönetimler tarafından arsa üretilmesi durumunda madenci aileleri için konut yapılabileceÄŸi bilgisini de verdi.

Soma Belediye BaÅŸkanlığı ile arsa üretimi konusunda görüÅŸme yaptıklarını aktaran Turan, tespiti yapılan arsalarda incelemede bulunacaklarını söyleyerek, ÅŸunları belirtti:

"Ä°nÅŸallah burada beklentisi olan vatandaÅŸların, arazi üretimi konusunda ne varsa yapacağız. Somalılar da inÅŸallah Belediye BaÅŸkanı ve Kaymakam ve Valimiz burada, arazi ürettiÄŸimiz zaman Soma'da da önümüzdeki 5-6 ay içerisinde projeye baÅŸlayacağız. Ä°nÅŸallah Soma'da bekleyen madenci kardeÅŸlerimizi biliyoruz. Dolayısıyla bin, bin 500 ya da 2 bin, 2 bin 500 adet arazi üretimine göre baÅŸta madenci kardeÅŸlerimiz olmak üzere satışı yapılacak. Buradan da müjdeleyelim, çok düÅŸük taksitlerle ve taksitleri de dairelere taşındıktan sonra baÅŸlamak kaydıyla konut üretmek üzere buradayız."

Vali Bektaş, ziyaretin amacının Soma'daki madenciler ile dar gelirli vatandaşlara yapılması planlanan konutların arsalarının yerinde incelenmesi olduğunu ifade etti.

Soma'da bin 500 ile 2 bin arasında konut yapılmasının planlandığını belirten Vali BektaÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"TOKÄ° aracılığıyla Soma ilçemizde bin 500 ile 2 bin konut arasında madenciler öncelikli olmak üzere dar gelirli vatandaÅŸlarımız için yapılması planlanıyor. Kendisini ziyarete gittiÄŸimizde böyle bir talebi dillendirmiÅŸtik, Soma'daki arkadaÅŸlarımız da ucuz arsa temini için çalışıyorlardı, bu konuda belli mesafeler alındı. Sayın BaÅŸkanımızla da arsaları yerinde göreceÄŸiz ve bir karar verilecek. Arkasından arsaların kapasitesine göre bin ile 2 bin arasında bir konut inÅŸaatı, planlanıp baÅŸlanacak. Dar gelirli ama madenciler öncelikli Somalı vatandaÅŸlarımıza satılacak. Bizim asıl amacımız, madende çalışan iÅŸçilerimizin asıl sıkıntısı bir ev sahibi olabilmek hatta çok madenciden kendim duydum, 'Bir ev almak için madende çalışmaya baÅŸladım' diyor."

Soma Belediye BaÅŸkanı Hasan Ergene de konutların alt yapısı ile yol ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından gerçekleÅŸtirileceÄŸini dile getirdi.

TOKÄ° BaÅŸkanı Turan, Yunusemre ilçesinde yapılacak konutların arazisinde inceleme yapmak üzere Soma'dan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.