Sosyal Medya

Güncel

Türkiye Suriye'ye girdi

Türk tankları Suriye sınırına girerek DEAŞ militanlarıyla çatışmaya girdi.. Çatışmalar öğle saat 13:30'da başladı ve devam ediyor. 1 DEAŞ militanı öldürüldü.



Anadolu Ajansı ve DHA'nın son dakika haberine göre, Kilis'te görev yapan tank, mekanize piyade birlikleri, Suriye sınırına girerek, DEAÅž kontrolündeki Al-Rai köyünü ağır silahlarla ateÅŸ altına aldı. Ä°lk ateÅŸ sonrası 1 DEAÅž militanı öldürüldü.

ASTSUBAY ÅžEHÄ°T OLDU

Kilis baÄŸlı Elbeyli köyü karşısında Çobanbey kasabası civarındaki Türk askerlerine Suriye tarafından ateÅŸ açıldı. DEAÅž'in kontrolündeki bölgeden gelen saldırıda 1 astsubay ÅŸehit olurken, 4 asker yaralandı. Bunun üzerine bölgede bulunan askeri birliklerin DEAÅž kontrolündeki Suriye topraklarına girdi.

TÜRK TANKLARININ SINIRI GEÇTİĞİ Ä°DDÄ°A EDÄ°LDÄ°

TSK saldırıya anında karşılık verdi. Önce bölgeye konuçlandırılan obüs ve tanklarla ateÅŸ açıldı. DEAÅž güçlerine hafif silahlarla da müdahale edildi. Sıcak temasın sürdüÄŸü Suriye topraklarındaki AyyaÅŸe Türkmen köyünün tamamen boÅŸaltıldığı ve DEAÅž'in kontrolünde olduÄŸu biliniyor.



DEAÅž MEVZÄ°LERÄ° ATEÅž ALTINDA

Astsubayın şehit edilmesinin ardından TSK'nın Suriye'deki DEAŞ hedeflerini ateş altına aldı.

Sınırda karşılıklı çatışmanın devam ettiÄŸi öÄŸrenildi.

KÄ°LÄ°S VALÄ°SÄ°'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına baÄŸlı DaÄŸ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateÅŸ açıldığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAÅž'in kontrolündeki bölgeden açılan ateÅŸe anında karşılık verdiÄŸini vurgulayan Tapsız, "Ä°lk ateÅŸ maalesef bir astsubayımız ÅŸehit oldu, 2 uzman çavuÅŸumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. SaÄŸlık durumları iyi" dedi.

ÇATIÅžMA 13:30'DA BAÅžLADI

AyyaÅŸe köyünde yaÅŸayanlar da Al Jazera'ye çatışmanın saat 13:30'da baÅŸladığını ve Türk askerinin sınıra 1,5 kilometre içilerine kadar girip çıktığına dair bilgiler verdi.

TSK'DAN Ä°LK AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada "Personelimize ateÅŸ açan DEAÅž (IŞİD) mensubu öldürüldü. Ä°lk ateÅŸ silahlı 5 terörist tarafından açıldı. Olay 13.30'da meydana geldi" denildi.

Bölgeye çok sayıda özel harekat timi, çok sayıda asker, tanklar sevk edildi. Bölgede yer yer çatışmalar devam ediyor. IŞİD'e katılmak isteyenler bu bölgeden geçiÅŸ yapıyordu. Saat 12:00'den bu yana çatışmalar devam ediyor. IŞİD mevzileri tank, zırhlı araç ve obüs toplarıyla ateÅŸ altında.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına baÄŸlı DaÄŸ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kiÅŸilik IŞİD mensubu, sınırdaki askerlere ateÅŸ açtı.

AteÅŸe karşılık veren güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubayın ÅŸehit edilmesi, 2 askerin yaralanması olayı sonrası, 1 IŞİD militanı 1 roketatar, 1 kalaÅŸnikof ve çok sayıda mühimmatla ele geçirildi. IŞİD militanına ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

Olayda, IŞİD'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Bu arada, güvenlik güçleri Suriye'nin Azez kentine baÄŸlı AyyuÅŸa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateÅŸ altına aldı. Sınıra yakın bölgeye de zırhlı araçlar sevk edildi.

Suriye tarafından IŞİD'in kontrolündeki bölgeden karakola açılan ateÅŸ sonucu bir astsubay ÅŸehit olmuÅŸ, bir uzman çavuÅŸ ve 2 erin de yaralı olduÄŸu bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.