Sosyal Medya

YaÅŸam

Yeni doğmuş bebeğin katil zanlısı annesi çıktı

Tunceli'de Munzur çayı üzerinde yüzen bir çantanın balıkçılar tarafından bulunması ile ortaya çıkan bebek cinayeti aydınlatıldı.



Tunceli'de Munzur çayı üzerinde yüzen bir çantanın balıkçılar tarafından bulunması ile ortaya çıkan bebek cinayeti aydınlatıldı.

Çantadan çıkan kız bebek cesedi ile ilgili Jandarmanın yaptığı araÅŸtırmadacinayetin anne Senem Yıldırım tarafından iÅŸlendiÄŸi ortaya çıktı. Tunceli Devlet Hastanesi'nde çalışan anne Senem Yıldırım'ın jandarmada verdiÄŸi ifadesinde suçunu itiraf ederek "Aynı hastanede mesai arkadaşım olan biriyle istemediÄŸim bir iliÅŸki yaÅŸadım. BebeÄŸi kendi başıma doÄŸurduktan sonra onu boÄŸarak bir çantaya koyup nehre attım" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Tunceli il merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Munzur çayının Anafatma mevkiinde 2 gün önce balık avlayan vatandaÅŸlar nehrin üzerinde yüzen bir çanta görünce çantayı sudan çıkardı. Çantayı açan vatandaÅŸlar içinde bir kız bebek cesedi olduÄŸunu görünce durumu Jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede bebeÄŸin bir naylonla kaplandığı ve daha sonra beze sarılarak çantaya konulduÄŸu belirlendi. Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside ise bir kaç saatlik olan bebeÄŸin boÄŸularak öldürüldüÄŸü tespit edildi. Tunceli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın baÅŸlattığı soruÅŸturma kapsamında bebekten alınan kan örnekleri ile yola çıkan jandarma ekipleri, Tunceli Devlet Hastanesi ve ilçe hastanelerinde kan örnekleri araÅŸtırması yaparak bebeÄŸi boÄŸan kiÅŸinin izine rastlandı. Jandama ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu annenin Tunceli Devlet Hastanesi'nde veri hazırlama ve kontrol iÅŸletmeni olarak çalışan 28 yaşındaki Senem Yıldırım olduÄŸu ortaya çıktı. Jandarma Ekipleri tarafından gözaltına alınan Senem Yıldırım'ın ilk sorgusunda bebeÄŸi kendisinin boÄŸduÄŸunu itiraf ettiÄŸi öÄŸrenildi.

ANNENÄ°N DEHÅžET Ä°FADESÄ°

BebeÄŸi nasıl boÄŸduÄŸunu jandarma ekiplerinin sorgusunda detaylarıyla anlatan anne Senem Yıldırım'ın, "Ben normalde göbekli olan bir kadınım. GeniÅŸ kıyafet giyerim. Aynı hastanede mesai arkadaşım olan biriyle istemediÄŸim bir iliÅŸki yaÅŸadım. Evime gelen erkek arkadaşım benimle zorla seviÅŸti ve hamile kaldığımı çok sonra öÄŸrendim. Hamile olduÄŸumu 3 veya 4'üncü aylarda öÄŸrendim. Bende sürekli kanamalar oluyordu. Ben adet zannediyordum. Sonra hamile olduÄŸumu öÄŸrendim ve kimseye söylemedim. Tunceli il merkezinde aÄŸabeyimin evinde kalıyordum. Hiçbiri hamile olduÄŸumu bilmiyordu. HamileliÄŸimin son günlerinde köye gittim ve köyde kaldım. Mazgirt ilçesi Ortaharman köyünde bebeÄŸi doÄŸurdum. GeçtiÄŸimiz Pazar günü köydeyken sancım oldu. Kendimi odaya kapattım sonra bebeÄŸi kendi imkanlarımla tek başıma doÄŸurdum. Bebek karnımdan çıkar çıkmaz boÄŸdum ve hemen yanımda getirdiÄŸim beze sıkıca sardım. Sonra evde büyük bir kadın çantası vardı. BebeÄŸi ona koyarak akÅŸam saatlerinde Tunceli'ye gittim. Abimin evine gittim ne yapacağımı ÅŸaşırmıştım. Kuaföre gideceÄŸim diyerek evden ayrıldım, sonra boÄŸduÄŸum bebeÄŸimi Munzur vadisine doÄŸru giderek Anafatma mevkiinde çanta içinde Munzur çayına atarak tekrar eve döndüm ve kimseye biÅŸey demedim" dediÄŸi öÄŸrenildi.

KÄ°MSENÄ°N BÄ°LMESÄ°NÄ° Ä°STEMEDİĞİM Ä°ÇÄ°N ÖLDÜRDÜM

Anne Senem Yıldırım, jandarmadaki sorgusunda hamileliÄŸini neden gizlediÄŸi ve bebeÄŸi niçin öldürdüÄŸüyle ilgili sorulara ise "DoÄŸurduÄŸum bebek kız çocuÄŸuydu. Köydeki evde doÄŸurdum. Kanamam oldu bütün kanı temizledim. Evdeki bezleri yok ettim. Çocuk aÄŸlamasın, ses duyulmasın diye doÄŸar doÄŸmaz aÄŸzını kapatıp boÄŸdum, Çok vicdan azabı çektim. Uzun süre düÅŸündüm ne yapayım diye, bilmiyordum. Erkek arkadaşım içkili halde bana sahip oldu ve hamile kaldığımı o da bilmiyordu. Ama artık iÅŸ ortaya çıktı. Ä°smini size vereceÄŸim. BebeÄŸimi çevrenin tepkisi olur diye boÄŸdum. Çünkü ben bekardım, hastanede çalışıyordum. Kimse bilsin istemezdim. Bizim buralarda evlilik dışı çocuk doÄŸuranı dışlarlar. Ben de vicdan azabı çekmeme raÄŸmen bunu yaptım çok piÅŸmanım" diye cevap verdiÄŸi öÄŸrenildi.

Senem Yıldırım'ın gözaltına anılmasından sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla kendisinden kan ve DNA örnekleri alındığı ve Tunceli Devlet Hastanesi'nde yapılan muayanesinde çocuÄŸu doÄŸurduÄŸu tespit edilerek kayıtlara geçirildi. Senem Yıldırım'ın yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Senem Yıldırım'ın kendi kiÅŸisel Facebook sayfasında ise biçok kez yeni doÄŸmuÅŸ bebek ile resimleri olduÄŸu ve çocuklar ile ilgili birçok paylaşımı olduÄŸu görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.