Sosyal Medya

Güncel

Bombacının ailesi evlerini terk etti

Suruç'ta 32 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ailesi evlerini terk etti.



Suruç'ta 32 kiÅŸinin öldüÄŸü 104 kiÅŸinin yaralandığı bombalı saldırının ardından olay yerinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı Åžeyh Abdurrahman Alagöz'e ait kimlik bulundu.

Güvenlik güçlerince araÅŸtırılan kimliÄŸin sahibinin, 6 aydır 25 yaşındaki aÄŸabeyi Yunus Emre ile birlikte kayıp olduÄŸunu belirledi. Yapılan araÅŸtırmada Alagöz kardeÅŸlerin, IŞİD sempatizanı oldukları ve bu örgüte katıldıkları bilgisine ulaşıldı.

ÜNÄ°VERSÄ°TE'YÄ° BIRAKIP IŞİD'E KATILMIÅž

Güvenlik güçlerinin mercek altına aldığı Alagöz'ün adının ortaya çıkmasının ardından olayın ÅŸokunu yaÅŸayan ailesi, hem canlı bomba olduÄŸu söylenen Åžeyh Abdurrahman hem de aÄŸabeyi Yunus Emre'nin 6 aydır kayıp olduÄŸunu açıkladı.

Åžeyh Abdurrahman Alagöz'ün ise Adıyaman Üniversitesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü birinci sınıf öÄŸrencisi iken kaydını dondurduÄŸu da belirlendi. Yakınları çocuklarının nerede olduÄŸunu bilmediklerini söylerken, bazı kiÅŸiler ise Alagöz kardeÅŸlerin IŞİD'e katıldığını ifade etti.

AÄ°LE EVÄ° TERK ETTÄ°

Gözlerin çevrildiÄŸi Alagöz ailesi fertleri ise polislerin DNA örneÄŸi almasının ardından Bahçecik Mahallesi'ndeki evlerini gece terk etti. KomÅŸuları dün gece Alagöz ailesi fertlerinin yanlarına aldığı çantalar ile evden ayrıldığını ve kendilerine yanıt vermediÄŸini söylerken; bazı kiÅŸiler ise olası tepkilerden çekindikleri için kentteki akrabalarının yanına gittiÄŸini ileri sürdü. Zeynal Abidin Alagöz ile oÄŸlu Yusuf Alagöz, Turgut Reis Mahallesi'ndeki bakkalda birlikte çalışmaya devam etti. Baba ile oÄŸlunun bakkalda geliÅŸmeleri takip ediyor.

Kameralara konuÅŸmayan baba Zeynal Abidin Alagöz, oÄŸlunun 'canlı bomba' olarak 32 kiÅŸinin öldüÄŸü saldırıyı yapan kiÅŸi olduÄŸu söylenince ÅŸoke olduÄŸunu ifade etti.

BABA: "OÄžLUM KARINCAYI Ä°NCÄ°TMEZDÄ°"

Patlamada yaÅŸamını yitirenlere çok üzüldüÄŸünü belirten Zeynel Abidin Alagöz, ÅŸunları söyledi: "Ölenlerde ana, baba evladı, onlara da üzülüyorum. Ama benim oÄŸlumun bunu yaptığı iddiasının net olup olmadığını da bilemiyorum. Emniyetten geldiler bizden DNA testi için örnek aldılar. DNA testi dün alındı ve bugün belli olacağı söylendi. Adıyaman için üzücü bir olay, bu tür olayların Adıyaman’dan çıkması daha üzücü. Daha önceden Diyarbakır’daki o bombacının Adıyamanlı olması bizleri çok üzmüÅŸtü. Biz Vatanımızı, bayrağımızı seven insanlarız. Vatan bizim için bir bütündür. 6 aydır çocuklarımdan haber alamıyorum. OÄŸullarımın Diyarbakır bombacı ile hiçbir alakası yok. 6 aydır çocuklarımın yüzlerini göremiyorum ve 3 ay önce polise kayıp müracaatında bulundum. Bu olay bizim için ÅŸok oldu ve ÅŸu anda hep yastayız. Benim oÄŸlum gencecikti, karıncayı bile incitmezdi. Nasıl oldu, kimler tarafından kandırıldı hala çözmüÅŸ deÄŸiliz. Emniyet dün geldi onlarla görüÅŸtük ve aynı ÅŸeyleri söyledim. Ben oÄŸlumun böyle bir ÅŸey yapacağına inanmıyorum. Biz aile olarak bugüne kadar kimseyi incitmiÅŸ deÄŸiliz. Adıyaman’da yaÅŸayan, ekmeÄŸimiz için mücadele eden aileyiz. Adıyaman’da bu zamana kadar kimseye zararımız dokunmadı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.