Sosyal Medya

Güncel

HDP'nin medyası da: Diyarbakır'dan başlayarak silahlanın!

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili “silahlanma” çağrısı yapan ve daha sonra çark ederek sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerini, PKK medyası Fırat Ajansı da 'Demirtaş silahlanma çağrısı yaptı' şeklinde vurguladı ve Diyarbakır'dan başlanarak silahlanma çağrısı yaptı.



Silahlanma çaÄŸrısı yapan ve ardından çark ederek sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen DemirtaÅŸ'ın kendi medyası olan, HDP ve Terör Örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda ise silahlanma çaÄŸrısı devam ediyor. Twitter'da bir kullanıcının da dikkat çektiÄŸi Fırat Haber Ajansı, 'öz savunma' adıyla Diyarbakır'dan baÅŸlanarak silahlanma çaÄŸrısı yapıyor.

Bir Twitter kullanıcısının gösterdiÄŸi tepki ve Fırat Haber Ajansı'nın silahlanma çaÄŸrısı:

FIRAT AJANSI DA DEMÄ°RTAÅž'I YALANLANDI!

Fırat, 'DemirtaÅŸ: Kendi güvenliÄŸinizi almalıyız', 'Barbarlığa teslim olmayacağız; öz savunma ÅŸart' gibi haberleriyle kışkırtmaya devam etti.

'DemirtaÅŸ: Kendi güvenliÄŸinizi almalıyız' haberinin içeriÄŸinde açıkça DemirtaÅŸ'ın silahlanma çaÄŸrısı yaptığını itiraf eden Fırat Ajansı, "HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları DemirtaÅŸ ve YüksekdaÄŸ, Suruç Katliamı için basın toplantısı düzenledi. DemirtaÅŸ, hükümetin hesap vermesini isterken, Meclis'in olaÄŸanüstü toplanması gerektiÄŸini belirtti. DemirtaÅŸ, halka ve kurumlara 'kendinizi koruyun' çaÄŸrısı yaptı" ifadelerini kullandı.

DEMÄ°RTAÅž SÄ°LAHLANMA ÇAÄžRISINI BÖYLE YAPMIÅžTI

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ, Suruç’taki patlamayla ilgili yazılı açıklama yaparak silahlanma çaÄŸrısı yapmıştı. Yazılı açıklama yapan DemirtaÅŸ,''Ancak, halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliÅŸtirmelidir. Parti binalarımıza giriÅŸ çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliÄŸi saÄŸlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliÅŸtirilmelidir. Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır." ifadeleriyle yine kışkırtmıştı.

'AÅžAÄžILIK VE KÄ°NLERÄ°NDE BOÄžULMUÅž MEDYA' FIRAT AJANSI MI?

Bu sözlerine gelen tepkilerin ardından çark eden DemirtaÅŸ sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti. "Bu alçaklara raÄŸmen HDP baÅŸaracak" diyen DemirtaÅŸ, "Bu katliamı yapanları ulaÅŸmak istediklerinden daha çirkini medya tarafından yapılmaktadır. Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız, STK’lar da artırsın, vatandaÅŸlarımız artırsın. IŞİD barbarlarının teröristleri var her yerde. Havuz medyasının en aÅŸağılık seslerin silahlanma çaÄŸrısı yaptık diye saldırıyorlar. Bunlar kendi kinlerinde boÄŸulmuÅŸ insanlar, yazdıklarının çizdiklerinin farkında deÄŸiller." dedi.

Kaynak: yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.