Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır mitingine bombayı PKK mı koydu?

Kendi rızasıyla Jandarma'ya teslim olan PKK üyesi genç, ortalığı karıştıracak iddialarda bulundu.



Ä°tirafçı D.B, 7 Haziran seçimi öncesiDiyarbakır'daki HDP mitingine bombayı PKK'nın yerleÅŸtirdiÄŸini söyledi. Ä°tirafçının ifade tutanağına Karar.com ulaÅŸtı.

PKK itirafçısından kan donduran ifade!

Karar.com'da yer alan habere; Bombalı saldırılardaki ölümlerden piÅŸmanlık duyduÄŸunu söyleyerek teslim olan 18 yaşındaki itirafçı D.B, Diyarbakır'da seçim öncesi HDP mitinginde patlayan bombayı PKK'nın yerleÅŸtirdiÄŸini iddia etti.

 

18 Temmuz günü Kars'ta kendi rızası ile Jandarma'ya teslim olan itirafçı, iki yıl boyunca örgütte yaÅŸadıklarını anlattı.

7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır mitinginde patlatılan bombanın örgüt tarafından yerleÅŸtirildiÄŸini söyleyen itirafçı, “Bomba patladıktan sonra örgüt artık seçimler garanti, bizim iÅŸimiz kolaylaÅŸtı diyerek sevindi” dedi.

Ä°ÅŸte itirafçının ifadesi: 

"Bomba yüklü valizi miting alanına PKK'lılar yerleÅŸtirdi"
"7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDP tarafından Diyarbakır ilinde yapılacak olan büyük mitingden yaklaşık iki gün önce Rojin isimli bayan beni Ömer isimli ÅŸahıs ile Diyarbakır'a gönderdi. Diyarbakır'da eski çarşıda bulunan bir eve gittik. Evde üç kiÅŸi vardı. Burada daha önceden hazırlanmış, büyük valiz çantası içine konulmuÅŸ bir bomba vardı. Bu bombanın HDP'nin Diyarbakır'da yapacağı seçim mitinginde konulup patlatılacağını söylediler. Daha sonra Ömer isimli ÅŸahıs bombayı aldı ve götürdü. Yani miting gününden iki gün önce o bomba yüklü valizi aldı ve birine götüreceÄŸini, götüreceÄŸi kiÅŸinin iÅŸini bildiÄŸini ve onun yerleÅŸtireceÄŸini söyledi.

Bombayı yerleÅŸtirecek kiÅŸinin miting alanında görevli olduÄŸunu, kalabalık toplandıktan sonra bombayı yerleÅŸtireceÄŸini anlattı. Biz de Ömer ile birlikte aynı gün Diyarbakır'dan Ä°stanbul'a otobüsle geri döndük. Diyarbakır mitinginin olduÄŸu gün biz Rojin'in evindeydik. Bomba patlayıp basına yansıdıktan sonra Rojin isimli bayan sevindi. "Seçimler artık garanti, bizim iÅŸimiz kolaylaÅŸtı" dedi. Bu arada örgüte eleman kazandırılmasına, uyuÅŸturucu dağıtımına ve silah dağıtmalara devam ediyorduk. Örgüte katılacakları Ömer ile birlikte önce Diyarbakır'a, oradan Kobani sınırına götürüyorduk."

20 Temmuz'dan itibaren ses getirecek eylemler

18 yaşındaki PKK itirafçısı, örgütün 20 Temmuz'dan itibaren ses getirecek eylemler yapma kararı aldığını da anlattı.

Diyarbakır mitinginde hayatını kaybedenler  sebebiyle piÅŸmanlık duyduÄŸunu söyleyen itirafçı, B.D., “PiÅŸman oldum. Bu sebeple güvenlik kuvvetlerine teslim olarak yardımcı olmak istedim” dedi.

HDP mitingindeki patlama

7 Haziran seçimi öncesi 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitingi sırasında meydana gelen patlamada,  4 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 200'den fazla kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.