Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme, Twitter'a erişim engelini kaldırdı

Suruç'taki saldırıya yönelik içerikler ve 'yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımlar' nedeniyle Twitter'a getirilen erişimin engellenmesi kararı kaldırıldı.



Twitter'a eriÅŸim, Suruç'taki saldırıya yönelik içerikler ve 'yasa dışı kitlesel eylem çaÄŸrılarına iliÅŸkin paylaşımlar' nedeniyle engellenmiÅŸti. Bu karar, Åžanlıurfa 2. Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından kaldırıldı.

Suruç Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı baÅŸvurmuÅŸtu

Suruç Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının baÅŸvurusu üzerine 'terör saldırısına' iliÅŸkin görüntülere yayın yasağı getiren Suruç Sulh Ceza HakimliÄŸi, sosyal paylaşım sitelerinden içerikler ile yasa dışı kitlesel eylem çaÄŸrılarına iliÅŸkin paylaşımların çıkarılmasına karar vermiÅŸti.

EriÅŸim SaÄŸlayıcıları BirliÄŸi, mahkeme kararını, sosyal paylaşım siteleri  Twitter ve Facebook ile video paylaşım sitesi YouTube'a iletti. Facebook ve YouTube, söz konusu içerikleri çıkardı. Suruç'taki terör saldırısı ve halkı sokaÄŸa çıkmaya yönelik yasa dışı kitlesel eylem çaÄŸrılarına iliÅŸkin paylaşımları çıkarmayan Twitter'a ise eriÅŸim engellendi.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.