Sosyal Medya

Dünya

ABD'de bir silah dükkanına Müslümanların girmesi yasaklandı

ABD'nin Florida Eyaleti'nde bir silah dükkanı sahibi, Müslümanların içeri girmesini yasakladı



ABD'nin Florida Eyaleti'nde bir silah dükkanı sahibi, Müslümanlara silah satmayacağını duyurdu.

Dükkan sahibi Andy Hallinan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, "Ülkemdeki vatanseverleri korumak benim için yasal ve ahlaki bir sorumluluk. Bu nedenle bundan sonra Florida Gun Supply maÄŸazasına Müslümanlar giremez" dedi.

Bu kararı Kuveyt doÄŸumlu Muhammed Yusuf Abdülaziz'in, Tennessee'de askeri tesislere ateÅŸ açarak 5 askeri öldürmesi sonucu aldığını belirten Hallinan, "Vatanseverlerimize zarar vermek isteyenlere silah ve eÄŸitim vermeyeceÄŸim" ifadesini kullandı.

ABD'de birçok kiÅŸi tarafından beyaz ırkçılığın simgesi olarak nitelendirilen Konfederasyon Bayrağı önünde açıklama yapan Hallinan'a Amerikan-Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi (CAIR) tepki gösterdi.

CAIR'den yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığına baÅŸvurarak bu açıklamanın Federal Sivil Haklar Yasasını ihlal edip etmediÄŸi konusunda soruÅŸturma açılmasını isteyecekleri belirtildi.

Açıklamada, Müslümanların bazı iÅŸletmeler tarafından istenmemesinin ırk ve din ayrımı uygulanmasını yasaklayan federal yasalara aykırı olduÄŸu vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.