Sosyal Medya

Dünya

İsrail'den "Türkiye" açıklaması

İsrail Dışişleri Direktörü Gold, "Ortak tehditler, iki ülkeyi yakınlaştırmak ve çaba harcamak zorunda bırakıyor" dedi.



Ä°srail DışiÅŸleri Direktörü Dore Gold, Ä°srail ile Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ortak tehditler olduÄŸunu belirterek, söz konusu tehditlerin, iki ülkenin iliÅŸkilerini geliÅŸtirme adına çaba sarf etmeye zorladığını ifade etti. 
 
Ä°srail radyosunun haberine göre, Gold yaptığı açıklamada, Türkiye ve Ä°srail iliÅŸkilerine deÄŸinerek, "Özellikle DAÄ°Åž ve Ä°ran tarafından olmak üzere Türkiye ve Ä°srail'in karşı karşıya kaldığı ortak tehditler, iki ülkeyi yakınlaÅŸtırmak ve çaba harcamak zorunda bırakıyor" dedi. 
 
Gold, tehditlere ilişkin detaylı bilgi vermedi.
 
DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Feridun SinirlioÄŸlu ile Ä°srail DışiÅŸleri Direktörü Dore Gold'un geçen haziran ayında Roma'da görüÅŸtüÄŸü ifade edilmiÅŸti. 
 
DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, söz konusu görüÅŸmeye iliÅŸkin soruları, " Ä°srail ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesi için daha önce de görüÅŸmeler olduÄŸu, çok net olan Türkiye'nin tavrının Ä°srail tarafından da bilindiÄŸi" ÅŸeklinde cevaplamıştı. Bilgiç,Ä°srail ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesinin ancak Ä°srail'in gerekli adımları atması durumunda gerçekleÅŸecek bir durum olduÄŸunu söylemiÅŸti. 
 
(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.