Sosyal Medya

Güncel

'Suruç'taki bombacının kimliği kesinleşti'

Suruç bombacısının Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu yapılan DNA testi sonucunda kesinleştiği iddia edildi.



Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'de meydana gelen saldırıdaki her türlü bilgi ve iddiayı araÅŸtıran ekipler telefon kayıtlarına odaklandı.

Habertürk'ün haberine göre Saldırıda kimliÄŸi tespit edilemeyen ancak kadın olduÄŸu belirlenen ikinci bir ÅŸüpheli ortaya çıktı. Saldırıda cesedi parçalanan kadın ÅŸüphelinin kimlik tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.

Haber 7'de yer alan habere göre ise bölgede araÅŸtırılan GSM hatlarından biri bombacıya gözcülük eden ÅŸahsa ait çıktı

Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'de meydana gelen saldırıdaki her türlü bilgi ve iddiayı araÅŸtıran ekipler telefon kayıtlarına odaklandı.

Güvenlik güçlerinin çalışmaları sırasında olay anında yapılan telefon görüÅŸmeleri mercek altına alındı.

Patlamanın hemen ardından 27 telefon görüÅŸmesine iliÅŸkin olarak da güvenlik birimleri çalışmalarını hızlandırdı. 27 GSM hattından 23'ünün 'temiz' çıktığı ve bu görüÅŸmelerin detaylandırıldığı, ancak diÄŸer 4 GSM hattı ile ilgili çalışmaların devam ettiÄŸi kaydedildi.



GÖZCÜ HATTI TAMAM

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, GSM hatlarından biri, bölgeye yakın bir noktada canlı bombayı takip eden 'gözcü'ye ait. Åžüpheli hatları masaya yatıran güvenlik birimleri, sözkonusu telefon hatlarının 24 saatlik görüÅŸme detaylarını inceliyor. Ä°ddiaya göre canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ün adına kayıtlı iki GSM hattı var. O telefonları en son ne zaman kullandığı ve kimlerle görüÅŸtüÄŸünün tespiti için de çalışmalar sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.